Vijesti / Regija

izvještava Pu osječko-baranjska

Nije copy/paste vijesti od jučer: I danas hakerski napad i prevara pri kupnji kriptovaluta u OBŽ

Nije copy/paste vijesti od jučer: I danas hakerski napad i prevara pri kupnji kriptovaluta u OBŽ
Dino Stanin/PIXSELL

Ovaj put žrtve su jedna tvrtka i 75-godišnjak

Osječka policija nas je jučer izvjestila o hakerskom napadu na fakuletu u Osijeku te o internet prevari prilikom kupovanja kriptovaluta.

Danas nam opet stižu vijesti o hakerskom napadu i lažnom brokeru koji prodaje kriptovalute. Ovaj put žrtve su jedna tvrtka i 75-godišnjak.

Hakerski napad na tvrtku

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Tijekom mjeseca siječnja ove godine, na području grada Osijeka, nepoznati počinitelj je izvršio „hakerski“ napad na službena računala koje koristi pravna osoba iz Osijeka te ih zarazio virusom i onemogućio im korištenje. Na zaraženom računalu počinitelj je ostavio poruku u kojoj traži dogovor oko cijene otključavanja računala.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu te nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem."

Prevaren pri kupnji kriptovaluta

"Tijekom mjeseca travnja prošle godine, nepoznati počinitelj je telefonom stupio u kontakt s 75-godišnjim hrvatskim državljaninom, predstavio se kao broker i savjetovao mu otvaranje korisničkih računa na internet stranicama u inozemstvu i ulaganje u burzu kriptovaluta.

Po dobivenim savjetima, a u svrhu kupnje kriptovaluta 75-godišnjak je izvršio uplatu nekoliko desetaka tisuća kuna na inozemni račun.

Nakon izvršene uplate nepoznata osoba prekinula je daljnju komunikaciji, a 75-godišnjak nije mogao povući novčani ulog trgovanjem kriptovalutama.
Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu i nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem."


 


Izdvojeno

Reci što misliš!