Vijesti / Regija

priča telegrama

Ruglo u centru Bizovca: Benzinska pumpa kojoj 20 godina nitko ništa ne može

Ruglo u centru Bizovca: Benzinska pumpa kojoj 20 godina nitko ništa ne može
Davor Javorović/PIXSELL

Vlasnik se ne želi maknuti bez milijunske odštete, tvrdi da ima ugovor o zakupu na 99 godina, ali je 'izgorio u ratu'

Svi koji su barem jednom prošli kroz centar Bizovca sigurno su primjetili malu bezinsku postaju koja vjerojatno nema konkurencije u Hrvatskoj, ako gledamo ružnoću. Sve se raspada, a čak su još vidljivi i tragovi gelera iz vremena raketiranja Bizovca 1991. godine.

Portal Telegram donosi veliku priču koja stoji iza ove benzinske postaje. Naime, ona je vlasništvu  osječke tvrtke Repromaterijal, a njen vlasnik Ivan Ivković, priznaje za Telegram da već više od dva desetljeća nikome ništa ne plaća, no tvrdi kako ima ugovor o zakupu na 99 godina. A za ugovor tvrdi da mu je izgorio  u požaru, kada su tijekom Domovinskog rata pogođena skladišta osječke Ine na Zelenom polju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zemljište na kojem se nalazi pumpa je u  u vlasništvu Republike Hrvatske, kojim upravljaju Hrvatske ceste. Ivković ne kani maknuti pumpu, a ne plaća  ni komunalnu naknadu Općini Bizovac  jer mu ne mogu ispostaviti račun s obzirom na to da je benzinska crpka izgrađena nelegalno.

Urbanističkim planom Bizovca na tom području predviđena je izgradnja parkirališta.

Iz Hrvatskih cesta za Telegram kažu kako je u tijeku  postupak prisilnog preuzimanja posjeda predmetne čestice, kao i drugi potrebni postupci. I Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, govori kako već godinama vodi bezuspješnu bitku s vlasnikom benzinske tvrtke, ne bi li se to ruglo maknulo iz središta sela i ondje izgradilo parkiralište, kako je i predviđeno urbanističkim planom.

Vlasnik tvrtke Repromaterijal voljan je zatvoriti ”butigu”, ali traži 3,5 milijuna kuna odštete.

Cijelu priču Drage Hedla o ovoj benzinskoj pumi pogledajte na protalu Telegram, a u nastavku pogledajte galeriju fotografija:

Ilegalna benzinska pumpa u centru Bizovca Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!