Vijesti / Ostalo

150. godišnjica rođenja

Od sutra kreće prodaja kovanica s likom i djelom Ivane Brlić Mažuranić

Od sutra kreće prodaja kovanica s likom i djelom Ivane Brlić Mažuranić
HNB

Zlatna kovanica bit će dostupna u apoenima od 100 eura, dok će srebrna biti dostupna u apoenima od četiri eura

Hrvatska narodna banka objavljuje izdavanje zlatne i srebrne numizmatičke kovanice povodom obilježavanja 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić (1874. - 2024.), poznate spisateljice za djecu rodom iz Ogulina koja je svojim djelima značajno obogatila hrvatsku književnost.

Djela Ivane Brlić-Mažuranić prevedena su na mnoge svjetske jezike, a sama spisateljica bila je dva puta nominirana za Nobelovu nagradu. Zlatna kovanica bit će dostupna u apoenima od 100 eura, dok će srebrna biti dostupna u apoenima od četiri eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Autor je likovnog rješenja kovanica akademski kipar Kuzma Kovačić.

Zlatna i srebrna numizmatička kovanica "150. godišnjica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić" bit će sutra puštene u prodaju. Zlatna kovanica bit će izdana u ograničenoj količini od najviše 150, dok će srebrna kovanica biti izdana u ograničenoj količini od najviše 1.500 primjeraka.

Numizmatičke kovanice bit će dostupne za kupnju putem Hrvatske kovnice novca d.o.o. Predviđena početna prodajna cijena za zlatnu kovanicu bit će oko 2.690,00 eura, dok će za srebrnu biti oko 55,99 eura bez PDV-a. Konačna prodajna cijena bit će određena prema trenutnom stanju na tržištu zlata i srebra.

Više informacija o narudžbi i kupnji može se pronaći na internetskim stranicama Hrvatske kovnice novca.


Izdvojeno

Reci što misliš!