Vijesti / Ostalo

satirični komentar

Šprajc: "Ne dolazi vojska u Baranju da gađa Srbe, nego naše Baranjke. Ne dolaze oni nikoga opkoliti nego oploditi"

Šprajc:
RTL

Pogledajte kako je Zoran Šprajc komentirao izjavu ministra kako će vojska u Baranji popraviti demografsku sliku istočne Hrvatske

Zoran Šprajc u sinoćnjem Stanju nacije u svom stilu komentirao je najavu povratka vojnog roka, ali i  vojske u Baranju, odnosno izjavu ministra Anušića kako će vojska u Baranji pomoći popraviti demografsku sliku te regije.

"Ne dolaze ti vojnici u Baranju da bi gađali Srbe, nego naše Baranjke. Ne dolaze da bi u ruci držalu pušku, nego, znate šta. Ne dolaze oni nikoga opkoliti nego oploditi. Zato se to i zove specijalni bataljun hrvatske vojske. Nisu oni uvježbani za osvajanje teritorija, nego djevojaka. Ili momaka.  Jer u bataljunu ima i djevojaka, ali i momaka koji vole momke. Pa Baranjce tko zapadne. Pa će tako sad na ulazu u vojarnu u Belom Manastiru stajati natpis VODITE LJUBAV, A NE RAT".

"Prema anketama za vojnu obuku zalaže gotovo 75 posto građana. Jer normalno, lako je s tuđim rokom po gloginjama mlatiti. E ali u doba dok je vojni rok i u Hrvatskoj bio obvezan isti postotak ročnika, njih 75 posto odbilo je ići u vojsku pozivajući se na prigovor savjesti, tobože zbog nošenja oružja, a zapravo zbog spremanja kreveta. Što bi djeci oružje smetalo, za druge igračke i ne znaju. Drugim riječima, statistički 75 posto roditelja je nezadovoljno jer njihova djeca ne znaju složiti krevet pa misle da će ih u vojsci tome naučiti, a s druge strane 75 posto te djece koju roditelji žele poslati u vojsku se poziva na priziv savjesti protiv slaganja kreveta. I tako se raspao naš, ali ne samo naš obvezni vojni rok. Ali shvatili su i u Ministarstvu obrane da vojnu službu moraju učiniti atraktivnijom za mlade ljude pa recimo tako danas u vojarnama mogu naučiti kako se dila kokain recimo, pa kako piti i voziti - tako da pijan sjedneš u oklopni transporter pa voziš sve dok ne udariš u drugi oklopni transporter. Veselije nego u luna parku. A i manje ti novaca treba. Sve je na tuđi trošak. "

 


Izdvojeno

Reci što misliš!