Vijesti / Ostalo

ozbiljni novci

Kreću blagoslovi kuća: Crkva će u 10 dana na milodaru zaraditi 15 milijuna eura

Kreću blagoslovi kuća: Crkva će u 10 dana na milodaru zaraditi 15 milijuna eura
Ilustracija (Duška jaramaz/PIXSELL)

Blagoslov traje do Sveta Tri Kralja, katoličkih kućanstava ima 1,1 milijuna. Ako ih se blagoslovi dvije trećine, što je 730.000, i ako svako da barem 20 eura, to znači 15 milijuna eura u 10 dana

Ovih će dana dobro zaraditi Crkva - 15 milijuna eura u 10 dana. Jer upravo je počeo blagoslov kuća. A portal Danica.hr napravio je cijelu računicu.

Blagoslov traje  do Sveta Tri Kralja, katoličkih kućanstava ima 1,1 milijuna. Ako ih se blagoslovi dvije trećine, što je 730.000, računa Danica.hr, i ako svako da barem 20 eura, to znači 15 milijuna eura u 10 dana. S time da naknada nije obavezna nego dobrovoljna.

Pogledajte u videu RTL televizije što o blagoslovu kažu vjernici i svećenici:

Krenuo blagoslov kuća, milodari sad isključivo u eurima: 'Dat ću 20, nije to ni puno, ni malo'

Unatoč promjeni u načinu darivanja, pravilo o novčanom daru ostaje fleksibilno. Dok neki vjeruju da je važno dati koliko tko može, druge župe propisuju iznos, piše Danas.hr.

No, važno je napomenuti da novac i darovi idu za potrebe župne crkvene zajednice. Uzimajući u obzir inflaciju i teškoće koje mnogi osjećaju, neki vjernici smatraju da će novčani darovi u eurima predstavljati dodatni izazov. Ipak, neki optimistički gledaju na situaciju, vjerujući da će poboljšani standard s eurima omogućiti veće doprinose. 'viđa mi se da su euri jer će biti veće plaće i bolji standard, pa možemo dati i više novaca', izjavio je jedan vjernik.

I dok se novac i darovi primaju sada u eurima, važno je naglasiti da je materijalno popratno, a pravi fokus ostaje na obitelji, zajedništvu i traženju Božjeg blagoslova. 'Svećenik stavlja naljepnicu na vrata da nas čuva, a ostalo nije važno', istaknuo je jedan od vjernika. Bez obzira na oblik darova, važno je da dolaze "od srca".


Izdvojeno

Reci što misliš!