Vijesti / Ostalo

Vremenska prognoza: Temperatura za vikend dvadeset stupnjeva niža

Vremenska prognoza: Temperatura za vikend dvadeset stupnjeva niža

Meteorolog Željko Lazanin najavljuje pravi temperaturni šok nakon što je termometar danima pokazivao oko 30 stupnjeva.

"U nedjelju će doći do pada temperature i to nakon što sutra još bude bilo izrazito toplo. Subota će, inače, s temperaturom oko 30 stupnjeva, ali i porastom vlage utjecati na to da će mnogima taj dan biti izrazito težak. Uvečer se očekuje naoblaka koja će tijekom noći donijeti oborine, a one neće prestati ni tijekom ponedjeljka. Vjetar će biti sjevernih smjerova, a temperatura će se spustiti na oko 13 stupnjeva Celzijevih i tako će ostati do utorka", upozorava Lazanin.

Kiša će padati samo u prvom dijelu ponedjeljka, a već u poslijepodnevnim satima, dodaje, doći će do rasta temperature. Tako će već u utorak ona iznositi oko dvadeset stupnjeva i do kraja tjedna popet će se na, za ovo doba godine, očekivanih 25 stupnjeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo naglo i gotovo neočekivano zahladnjenje, dobro je poznato, donijet će i probleme kroničnim bolesnicima. Iako ovaj put temperature ne prelaze naglo s nižih na više, liječnici upozoravaju da promjena atmosferskog tlaka utječe na organizam i treba biti na oprezu. Dr. Silva Butković-Soldo, pročelnica Klinike za neurologiju osječkog KBC-a, upozorava da je nužno pripaziti na niz faktora.

vrijeme svibanj2012

"Treba redovito kontrolirati tlak i šećer u krvi, a građane valja upozoriti i neka se kreću sukladno svojim mogućnostima. I hladnije vrijeme nakon dužeg toplog može prouzročiti tegobe. Poželjna je i lakša hrana te unos dosta tekkućine. To svi trebaju imati na umu", zaključila je.

Tekst: M.Mihelić (Glas Slavonije)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!