Vijesti / Osijek

Snalažljivost na djelu

Osječki vatrogasci izvukli tinejdžericu iz nevjerojatne situacije: Prst joj se zaglavio u sifonu!

Osječki vatrogasci izvukli tinejdžericu iz nevjerojatne situacije: Prst joj se zaglavio u sifonu!
JVP Grada Osijeka

Vatrogasci tvrde kako je riječ o nesvakidašnjoj intervenciji s kojom se još do sada nisu susreli – najbliži navedenoj situaciji bili su trenutci u kojima su sjekli prstenje s otečenih ruku

Sinoć u 19,40 sati Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka došla je na do sada neviđenu intervenciju – osobi ženskog spola zaglavio se prst u područje sifona.

Riječ je o djevojci u dobi od 15 godina koja je najvjerojatnije pokušala očistiti sifon tuš kabine u stanu u Osijeku, pri čemu joj je u njega zapeo srednji prst lijeve ruke. Situacija je, kažu vatrogasci, bila prilično neizvjesna i izazovna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Budući da nikako nisu mogli osloboditi prst, morali su izrezati kadu i sifon pomoću akumulatorske kutne brusilice, što nije baš bilo bezazleno s obzirom na blizinu prsta i skučenost prostora'', ispričao je za SiB.hr zapovjednik JVP Grada Osijeka Goran Ivković, dipl. ing. sig.

osječki vatrogasci
Više od požara Osječki vatrogasci: Vadili smo konja iz septičke jame, a u danu imamo po 40 intervencija

Na teren su izašla tri vatrogasca predvođena voditeljem intervencije Damirom Grđanom. Bez njihove pomoći, ali i neupitne snalažljivosti u trenutku ne bi bilo moguće izvući djevojci prst koji je, srećom, ostao neozlijeđen.

Vatrogasci tvrde kako je riječ o nesvakidašnjoj intervenciji s kojom se još do sada nisu susreli – najbliži navedenoj situaciji bili su trenutci u kojima su sjekli prstenje s otečenih ruku.

FOTO: JVP Grada Osijeka

''Ovo je bila nepredviđena okolnost i takve se intervencije ne mogu naučiti, nego se tu pokazuju inteligencija i snalažljivost vatrogasaca koje svakako moramo pohvaliti'', zaključio je Ivković.


Izdvojeno

Reci što misliš!