Vijesti / Osijek

ove godine suradnja s općinama

Vulin: "Nastavljamo aviotretiranje komaraca i subotu i u nedjelju"

Vulin:
RTL

''Po prvi put ove godine radimo to tako da surađujemo s općinama koje okružuju grad Osijek sa sjeverne strane, odnosno gdje se nalaze poplavna područja. Dokazano je da 95 posto komaraca koji dolaze u urbano područje dolaze upravo iz poplavnog područja, to su poplavni komarci, cilj je boriti se s njima ne na teritoriju Osijeka, već tamo gdje oni nastaju'', govori osječki dogradonačelnik

Iz Osijeka u kojem građani muku muče s komarcima javio se RTL-ov reporter Bojan Uranjek koji je razgovarao s osječkim dogradonačelnikom Draganom Vulinom.

Koji su sljedeći koraci u borbi s komarcima?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Danas, prvi tretman iz zraka, krenuo je avion, i sutra i u nedjelju nastavlja se avio tretiranje. Ono što je novost u odnosu na prethodne godine, da ove godine izvođač ima dvomotorni avion koji smije letjeti iznad naseljenog područja. Već početkom sljedećeg tjedna, temeljem informacija od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo kako će izdati preporuke i za avio tretman iznad samog grada. Za sve to vrijeme traju tretmani i sa zemlje. Ova je godina takva da su klimatski uvjeti takvi da pogoduju komarcima. Prošla je bila bolja, sušna, barem što se tiče komaraca nije ih bilo, ali poduzeli smo sve mjere".

Grad Osijek pomaže i općinama?

"Po prvi put ove godine radimo to tako da surađujemo s općinama koje okružuju grad Osijek sa sjeverne strane, odnosno gdje se nalaze poplavna područja. Dokazano je da 95 posto komaraca koji dolaze u urbano područje dolaze upravo iz poplavnog područja, to su poplavni komarci, cilj je boriti se s njima ne na teritoriju Osijeka, već tamo gdje oni nastaju".

Tretiranje komaraca u Osijeku Fotogalerija

Može li se riješiti broj komaraca bez djelovanja u PP Kopački rit?

"Ne može, bez larvicidnog djelovanja tamo, biološkim sredstvima ne može se riješiti problem, komarci u vrlo kratkom roku dođu s tog područja, to smo imali prilike vidjeti kada je narastao vodostaj Dunava, dokazano je da dolaze s onog područja. Ovaj sporazum s općinama je da grad Osijek potpuno financira larvicidne tretmane poplavnog područja i u 90 postotnom iznosu dodjeljujemo na one koji prežive larvicidni tretman".


Izdvojeno

Reci što misliš!