Vijesti / Osijek

prosvjedovalo 10-ak ljudi

Prosvjedi protiv Covid potvrda jutros i ispred osječkog KBC-a

Kako se primjenjuje provjera Covid potvrda u Kliničkom bolničkom centru Osijek jutros je došao provjeriti ravnatelj Uprave za financijske poslove Ministarstva zdravstva, Gordan Žanić. Dočekala ga je manja skupina prosvjednika

Od danas u zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi svaki zaposlenik trebaju imati EU digitalnu COVID potvrdu. Covid potvrde trebat će i za pacijente, ali i za pratnju. Za sve osim hitne slučajeve. Isto se odnosi i na ustanove socijalne skrbi.

"Te sigurnosne mjere imaju privremeni karakter i trajat će sve dok postoji realna opasnost od prodora virusa u zdravstveni, odnosno sustav socijalne skrbi. Ovisit će o epidemiološkoj situaciji u budućnosti i kretanju broja oboljelih i hospitaliziranih, te posebno broju onih na respiratoru", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispred bolnica u najvećima hrvatskim gradovima okupili su se prosvjednici koji ne podržavaju ovu odluku, u Osijeku je prosvjedovalo 10-ak ljudi.

"Ustav ne dopušta diskriminaciju!", "Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem, "Sloboda svima, ne samo njima", neke su od poruka prosvjednika pred osječkim KBC-om.

Kako se primjenjuju sigurnosne mjere u Kliničkom bolničkom centru Osijek jutros je došao provjeriti ravnatelj Uprave za financijske poslove Ministarstva zdravstva, Gordan Žanić.

Među prosvjednicima je bila Brankica Jonić čija je majka bila medicinska sestra u osječkom KBC-u.

„Došla sam podržati sve ljude koji ulaze u bolnicu a na njih se vrši pritisak i na njihovu savjest. Svatko ima ustavno pravo raditi, a nekim se ljudima ucjenom pokušava nametnuti nešto da bi učinili nešto što je protiv njihove savjesti," istaknula je.

Prosvjed ispred KBC-a Osijek Fotogalerija

Gordan Žanić pohvalio je vodstvo i ravnatelja što su već jučer testirali svoje zaposlenike.

„Od 322 testirana, 6 je bilo pozitivnih što je još jednom potvrda da se treba testirati jer postoje i oni koji se ne vide, nemaju simptome, a lako prenose zarazu," rekao je Žanić.

Jutrošnji ulazak djelatnika KBC-a pojasnio je ravnatelj, Željko Zubčić.

„Nama se ništa ne mijenja, djelatnici imaju poseban ulaz koji je pokriven termovizijskom kamerom, dakle i dalje imamo obvezu mjerenja temperature kod dolaska na posao. Potvrde su prikupljene na klinikama protekloga tjedna, imamo registrator s potvrdama i znamo tko ima imunost, a tko nema i tko mora ići na testiranje. Tijekom jučerašnjeg dana obavili smo 322 testiranja, a voditelji ustrojstvenih jedinica na svoje su mailove dobili sve rezultate. Šest pozitivnih djelatnika je obaviješteno i u kućnoj su izolaciji," rekao je Zubčić te je naglasio da će se zaposlenici, koji dežuraju vikendom, morati testirati još jednom pred vikend, piše Radio Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!