Vijesti / Osijek

nova pravila od subote

Portanova se priprema za nove mjere: Osigurali smo sigurnu okolinu za sve posjetitelje i zaposlenike

Portanova se priprema za nove mjere: Osigurali smo sigurnu okolinu za sve posjetitelje i zaposlenike
SiB.hr

Najveći trgovački centar u Slavoniji i Baranji prilagođava se svakodnevno poslovanju u doba epidemije

Nova pravila za trgovačke centre, prema kojima su uvedena brojna ograničenja i nova pravila, na snagu stupaju 12. prosinca, a njima će se prilagoditi i Portanova.

„Osiguravamo sigurnost naših posjetitelja i svih zaposlenika mjesecima, odnosno od kada je započela pandemija na način da smo osigurali dezinfekcijska sredstva na svim ulazima u centar, putem tiskanih, audio i video poruka neprestano upozoravamo posjetitelje na nužnost pridržavanja svih epidemioloških mjera – nošenje maski, održavanje razmaka, poštivanje pravila trgovina oko broja osoba koje mogu u isto vrijeme biti unutra, pozivamo na beskontaktno plaćanje kreditnim karticama kada je to god moguće. Svakodnevno provodimo sveobuhvatne dezinfekcije centra, a tijekom cijelog dana neprekidno se provodi dezinfekcija dijelova koji se često koriste poput rukohvata, tipkala u liftovima, kvaka i slično. Imamo najmodernije sustave ventilacije koja osigurava optimalnu izmjenu i čišćenje zraka te imamo veliku kvadraturu šetnice koja omogućava držanje razmaka“, kažu u Portanovi koja već od ranije ima postavljene brojače posjetitelja na svim ulazima pa tako u svakom trenutku znaju koliko ih je u samom centru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na mjere su se već ranije prilagodili i svi zakupci prema pravilima koje je donio Nacionalni stožer, a od 12. prosinca, kad na snagu stupaju nove revidirane mjere, na svim ulazima bit će istaknuti novi brojevi, prema novim mjerama.

„Sukladno tome na svim ulazima u Portanovu će biti istaknut ukupan max broj posjetitelja koji se u istom trenutku može nalaziti u cijelom shopping centru.

Naši brojači će alarmirati službe centra u trenutku kada se dostigne 90% max dozvoljene popunjenosti.

U trenutku kada (ako) se dostigne max popunjenost naši zaštitari su već na svim ulazima i kontroliraju ulazak po principu – jedna osoba izlazi – jedna osoba ulazi.

Na dane kada se očekuje veća posjećenost – bit će angažiran i veći broj zaštitara u centru“, kažu u Portanovi koja će osigurati sigurnu kupovinu u vrijeme blagdana.

Sva mjesta za sjedenje u mall-u su od prije uklonjena, a od subote će biti ugašeni i ograđeni dodatno i aparati za igru koje imaju u mall-u.

Dodatno, a sukladno naputku ministra Božinovića oko dostave podataka o ventilacijskim sustavima lokalnom stožeru Civilne Zaštite, iz Uprave centra danas su uputili dopis s svim potrebnim podacima.

„Trgovačke, radne i druge prostorije stalnog boravka ljudi prozračuju se sistemom klima komora koje ubacuju obrađeni vanjski zrak, a izvlače zagađeni zrak. Klima komore opremljene su dozatorima sredstva za dezinfekciju. Sustav za doziranje dezinficijensa se redovito kontrolira i nadopunjava potrebnom količinom aerosola, a same klima komore se redovito servisiraju, a filteri mijenjanju“, dodaju iz Portanove na temu tehničkog aspekta sigurnosti za djelatnike i posjetitelje centra.

Iz Portanove zaključuju kako od samog početka pandemije prate i provode sve mjere Stožera Civilne Zaštite i Zavoda za javno zdravstvo jer im je glavni cilj osigurati sigurnu i zdravu okolinu za sve posjetitelje i zaposlenike u TC Portanova.


Izdvojeno

Reci što misliš!