Vijesti / Osijek

razočarenje odlukama

Dogradonačelnik Osijeka: Neka se Šuker odrekne titule počasnog građanina ili ćemo mu ju oduzeti

Dogradonačelnik Osijeka: Neka se Šuker odrekne titule počasnog građanina ili ćemo mu ju oduzeti
Davor Javorović/Pixell

Davor Šuker bez sumnje je brend Hrvatske na međunarodnoj razini to zahvaljujući svojim nogometnim umijećem, ali je nakon karijere mnogima u Hrvatskoj znatno pao u očima svojim odlukama i postupcima

Hrvatski nogometni savez, točnije osobno Davor Šuker, ako je vjerovati Anti Vučemiloviću članu Izvršnog odbora HNS, zabranio je gledatelje na odlučujućoj utakmici za Ligu prvaka između Osijeka i Lokomotive. Izazvalo je to buru negodovanja, a oglasio se i dogradonačenik Osijeka Boris Piližota koji je pozvao Šukera da se odrekne titule počasnog građanina grada Osijeka ili će on osobno pokrenuti postupak oduzimanja ove titule.

"Ponosan sam na igrače, upravu kluba i sve navijače koji su, svatko iz svog aspekta djelovanja, pokazali što znači predano, pošteno i strastveno graditi jedan od najvećih sportskih uspjeha našeg grada. Međutim, dio naših sugrađana (ili bivših sugrađana) ne dijele iste vrijednosti. Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu u kojem su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani. Posljednja u nizu neprihvatljivih i pristojno rečeno upitnih odluka tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima", rekao je Piližota.

Ovakvu odluku smatra izravnim uplitanjem u tijek ovoga povijesnog prvenstva ili drugim riječima neprikrivenu izdaju svojeg matičnog kluba, rodnog grada i ljubitelja poštenih sportskih natjecanja. Navedeno smatra kapi koja je prelila čašu strpljenja i tolerancije građana ovoga grada prema devijacijama pojedinaca i skupine koja smatra da se potezi koje povlače neće reflektirati na njihovu "nedodirljivost".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U ovom trenutku jasno i nedvosmisleno kažem da je dosta! Davor Šuker osoba je koja je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu. Grč i nelagodu koju i sam osjećam.

Zbog toga pozivam spomenutoga da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi puta učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina.
Titula koju je dobio, vjerujem, dodijeljena je u najboljoj vjeri i kao zalog za budućnost. Titula koju je upravo budućnost trebala donekle opravdati, ali se dogodilo suprotno.
Dakle, ako gesta koju predlažem ne rezultira adekvatnim potezom osobe koju spominjem, osobno ću pokrenuti inicijativu da se započne postupak oduzimanja titule počasnog građanina.

Barem toliko dugujemo svim poštenim, ponosnim i dostojanstvenim građankama i građanima Osijeka", zaključio je Piližota.


Izdvojeno

Reci što misliš!