Vijesti / Osijek

počinju radovi

Mono će biti prvi stanar novog osječkog IT parka

Mono će biti prvi stanar novog osječkog IT parka
mono.hr

Cilj Mona je da u prvoj polovici 2021. godine usele u novi objekt u Gackoj ulici

Tvrtka MONO bit će prvi stanar novog osječkog IT parka. Monovci su se pohvalili da su dobili  ‘zeleno svjetlo’ za početak izgradnje svog novog doma u Gackoj ulici.

"Gradilište je prijavljeno, a izvođač građevinskih radova odabran. Sve je spremno za dolazak bagera i radnika, koji će uskoro najpoznatiju osječku livadu poslati u povijest. Optimistično vjerujemo kako će sve ići prema planu te da ćemo iz sadašnja četiri objekta u novi poslovni prostor useliti već tijekom 2021. godine." stojio u priopćenju na web stranicama tvrke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pet je godina prošlo od pokretanja inicijative Osijek Software City o formiranju IT parka kao regionalnog IT središta. Ovaj će prostor, između ostaloga, uz povoljnije uvjete izgradnje objekata i poslovanja doprinijeti jačanju i rastu cjelokupne industrije i gospodarstva.

Mono planira još tijekom zime započeti s “pravim” radovima. Ovisno o vremenu i određenim manjim infrastrukturnim problemima koje Grad mora riješiti. U 2020. godini radovi će biti u punom jeku."Naši su planovi da ‘kostur’ zgrade bude završen već u ljeto sljedeće godine, kada zgradu planiramo i ostakliti. Nakon toga kreće opremanje. Cilj je da u prvoj polovici 2021. godine uselimo u novi objekt", pojašnjava direktor Denis Sušac.

IT park u spomenutoj Gackoj ulici prostire se na oko 25000 kvadratnih metara i deset parcela. Devet je ponuđeno poduzetnicima za gradnju, a središnja parcela namijenjena je centralnoj zgradi Grada Osijeka – za akceleratorske programe i IT akademiju. Izgradnju objekata u IT parku u potpunosti financiraju same tvrtke.

"Ovakvi su tehnološki parkovi uobičajen koncept u svim razvijenim sredinama. Omogućavaju jednostavniji transfer i razmjenu znanja između tvrtki, kao i s akademskim institucijama, te brži moment stvaranja i rasta tvrtki baziranih na inovacijama. Lokacija zemljišta je izvrsna, u sredini je grada, u blizini sveučilišnog kampusa, prometnica i svega u pogledu infrastrukture bitnoga za kvalitetno funkcioniranje, ali i daljnje širenje. Na tome zahvaljujemo Gradu Osijeku. IT park će biti okupljalište čitave stručne zajednice – od studentske populacije sve do privrede. Njegova vrijednost kao takvoga, kada zaživi, nemjerljiva je za prepoznatljivost grada Osijeka, koji se želi pozicionirati kao regionalno IT središte. Konačno ćemo imati nešto opipljivo u velikoj priči o jakoj osječkoj IT zajednici." poručuju iz Mona.


Izdvojeno

Reci što misliš!