Vijesti / Osijek

stari policijski znanci

Policija objavila detalje oružane pljačke: Kod trojice uhićenih pronađeno 773.000 kuna

Policija objavila detalje oružane pljačke: Kod trojice uhićenih pronađeno 773.000 kuna

Poznati su svi detalji oružane pljačke u kojoj je na cesti između Hrastina i Koprivne napadnuto vozilo zaštitarske službe Aleph tau.

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko – posavske, Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije, Specijalnom jedinicom policije Osijek i Antiterorističkom jedinicom Lučko, a u stalnoj koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku proveli su su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo iz koristoljublja“ u pokušaju i „Razbojništvo“. Za tri osobe osnovano sumnjaju da su počinitelji ovih kaznenih djela (26–godišnji hrvatski državljani i dvojica 23–godišnjih hrvatskih državljana).
 
Sumnja se da su 26-godišnjak i 23-godišnjaci oko 15 sati 21. listopada  na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin, vatrenim oružjem pucali na dvojicu zaštitara u vozilu zaštitarske službe. Iz vozila su otuđili više stotina tisuća kuna te se udaljili.

ilija ćorić
napao bivše kolege Bivšem zaštitaru Iliji Ćoriću mjesec dana istražnog zatvora zbog razbojništva kod Hrastina


 
Građani, koji su se našli u blizini, prevezli su ozlijeđene zaštitare u Klinički bolnički centar Osijek, gdje im je pružena liječnička pomoć. Lakše tjelesne ozlijede zadobio je 28–godišnji zaštitar, koji je zadržan na liječenju.
 
Sve raspoložive policijske snage odmah su upućene na mjesto događaja. U suradnji s nadležnim županijskim državnim odvjetnikom, policijski službenici obavili su očevid.

Policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja, kao i tragova i predmeta koji potječu od izvršenja kaznenih djela, kao i samih počinitelja kaznenih djela. Više je osoba ispitano, a temeljem sudskih naloga policijski službenici obavili su nekoliko pretraga doma i drugih prostorija te vozila. U pretragama su pronašli i uz potvrde oduzeli predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela."Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, koje je trajalo nešto više od tri dana, 26-godišnjak i 23-godišnjaci su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu", kažu u PU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas, 25. listopada, u prostorijama PU osječko – baranjske, povodom završetka kriminalističkog istraživanja održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece, voditelj Službe općeg kriminaliteta Krunoslav Patača te pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju PP Đakovo Zlatko Brođanac.
 
Tijekom 2018. godine na području PU osječko – baranjske evidentirali su ukupno 21 kazneno djelo razbojništvo. Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela razbojništva, policijski službenici razriješili su 14 kaznenih djela.
 
U prvih 9 mjeseci 2019. godine na području PU osječko – baranjske evidentirali su ukupno 11 kaznenih djela razbojništvo, koja su razriješena (u prvih 9 mjeseci 2018. godine 13 kaznenih djela razbojništvo, od toga 11 razriješeno).

policija
u tijeku pretraga domova Još dvije osobe uhićene vezano za oružani prepad kod Hrastina


 
Tijekom 2018. godine na području PU osječko – baranjske evidentirano je jedno kazneno djelo ubojstvo, koje je i razriješeno te jedno kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, koje je također razriješeno.

U prvih 9 mjeseci 2019. godine na području PU osječko – baranjske evidentirali su ukupno četiri kaznena djela ubojstvo te šest kaznenih djela ubojstvo u pokušaju, sva kaznena djela su razriješena.


Izdvojeno

Reci što misliš!