Vijesti / Regija

napao bivše kolege

Bivšem zaštitaru Iliji Ćoriću mjesec dana istražnog zatvora zbog razbojništva kod Hrastina

Bivšem zaštitaru Iliji Ćoriću mjesec dana istražnog zatvora zbog razbojništva kod Hrastina
PIXSELL/Facebook

Pretpostavlja se da su dvojica, koja su s kalašnjikovima doslovce izrešetala zaštitarski Caddy, imala pomagača koji ih je u vozilu čekao u šumi

Sudac istrage osječkog Županijskog suda danas je odredio jednomjesečni istražni zatvor 23-godišnjem bivšem zaštitaru tvrtke Aleph Tau Iliji Ćoriću za nedavno razbojništvo i ozljeđivanje dvojice bivših kolega kod Osijeka, doznaje se na sudu.

Kako piše Večernji list, sudac istrage je prihvatio prijedlog tužiteljstva i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja kaznenog djela te zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke s obzirom da još nije dovršeno kriminalističko istraživanje nad supočiniteljima, kazao je Hini glasnogovornik Županijskog suda Miroslav Rožac. Dodao je da se osumnjičenika tereti za razbojništvo i pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja, za što je zapriječena kazna dugotrajnog zatvora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prenosimo priopćenje DORH-a:

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva iz članka 111. točke 4. u vezi sa člankom 34. KZ/11, i kaznenog djela protiv imovine razbojništvom iz članka 230. stavka 2. KZ/11, provedena dokazna radnja ispitivanja osumnjičenika. (24. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnji osumnjičenik, zajedno i po prethodnom dogovoru sa, za sada, dvije nepoznate osobe, 21. listopada 2019., na lokalnoj cesti 44109 između Koprivne i Hrastina; u nakani da dvojicu zaštitara jednog zaštitarskog društva liše života i oduzmu im sve stvari i novac koji pronađu; maskirani kapama "fantomkama" na glavama i naoružani automatskim vatrenim oružjem nepoznate marke, presreli osobni automobil u kojem su bili navedeni zaštitari i prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji. Osnovano se sumnja da su rafalno pucali iz navedenog vatrenog oružja u smjeru vozila te nakon zaustavljanja vozila izvukli zaštitare van, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak u iznosu od 773.957,92 kuna. Jedan je zaštitar (1991.) zadobio više prostrijelnih rana obje potkoljenice, a drugi zaštitar (1978.) strijelnu ranu lijeve natkoljenice odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke intervencije.
Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela."

policija očevid hrastin
PUCNJAVA USRED DANA Doznajemo detalje oružane pljačke kod Hrastina: Pljačkaši su izletjeli iz šume i počeli pucati

 


Izdvojeno

Reci što misliš!