Vijesti / Osijek

Klinci naučili kako zavezati vezice

Klinci naučili kako zavezati vezice

Udruga Vedri grad iz Osijeka organizirala je u subotu 24.10.2015. edukativnu radionicu vezanja vezica za djecu predškolske dobi. Radionica je održana u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek u prostorima igraonice.

Jedna od stvari koje djeca teže savladaju je vezivanje vezica. Roditelji često odgađaju učiti dijete tu zahtjevnu ali nužnu vještinu zbog nedostatka vremena ili strpljenja i najčešće im kupuju obuću „na čičak“.

Neka djeca ih nauče vezati prije, neka poslije, ali svakako ih to čeka u životu. Većina djece je sposobna naučiti vezivati vezice od svoje 4 do 6 godine, a ako dijete već ima 6 godina i sprema se za polazak u školu, pravo je vrijeme za to.
Ova edukativna radionica imala je za cilj pomoći roditeljima da im djeca kroz zajedničku vježbu i igru nauče vezivati vezice. Na radionici su bili osigurani materijali koje su djeca ponijela kući kako bi nastavila s usavršavanjem svoje nove vještine. Vezice su se vezale na način „zekine uši“, koji djeca najlakše usvajaju.

Nakon što su savladali vezivanje vezica osjećaj ponosa i zadovoljstva kako kod djece tako i kod roditelja bio je neizmjeran.

O udruzi Vedri grad

Potaknuti potrebom da sami učine nešto kako bi život u našem okruženju učinili vedrijim i živjeli kvalitetnije, odlučili su osnovati udrugu koja bi radila za opće dobro te promicala ljudska prava i slobode, jednakost, solidarnost, aktivizam, nenasilje i humanost, ekologiju i održivi razvoj, znanost, umjetnost i kulturu.

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!