Sport / Ostalo

Traje do nedjelje

Započelo 12. Europsko prvenstvo u dodgeballu u Dvorani Gradski vrt

Započelo 12. Europsko prvenstvo u dodgeballu u Dvorani Gradski vrt
osijek.hr

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin sudjelovao je na svečanosti otvorenja te je tom prigodom pozdravio natjecatelje i poželio im dobrodošlicu

Osijek je ove godine domaćin 12. Europskog prvenstva u dodgeballu, i to najvećega do sada. Naime, u Osijek je stiglo oko 500 natjecatelja iz 19 država, odnosno 54 ekipe koje se natječu u tri kategorije - muškoj, ženskoj i mješovitoj.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin sudjelovao je na svečanosti otvorenja te je tom prigodom pozdravio natjecatelje i poželio im dobrodošlicu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Osijek postaje središte sporta. Imamo niz velikih sportskih natjecanja koji se odvijaju tijekom godine u našem gradu. To mnogo znači, ne samo iz aspekta sporta, već i iz aspekta turizma, odnosno popunjavanja smještajnih kapaciteta u gradu Osijeku. Želim čestitati osječkoj ekipi koja je iznijela ovu organizaciju. Od prvoga dana, od kada su imali ideju organizirati Europsko prvenstvo u dodgeballu u Osijeku, komunicirao sam s njima i bili su svjesni da je to veliki pothvat u organizacijskom smislu. Pokazali su volju, energiju, entuzijazam i uspjeli to organizirati'', rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin te dodao da Grad Osijek podupire ovaj događaj i da je za svaku pohvalu što je još jedan sport na europskoj razini predstavljen u Osijeku.

Natjecanje se održava od danas do nedjelje u Dvorani Gradski vrt. 

Hrvatski dodgeball savez osnovan je 2019. godine, a dodgeball se organizirano igra u Osijeku, Petrinji i Zagrebu.


Izdvojeno

Reci što misliš!