Sport / Ostalo

od 8 i više godina

Od studenog na Parkour u Sokol Centar

Od studenog na Parkour u Sokol Centar
Boris Scitar/Pixsell

U proteklim godinama Parkour je doživio značajan porast popularnosti diljem svijeta

U lipnju ove godine Sokol Centar bio je domaćin Parkour Age Group kampa koji su vodili poznata lica u Parkour svijetu - Charles Perriere i Hugo Dore. Kroz petodnevnu edukaciju treneri GD Osijek – Žita prikupili su mnoga znanja u provedbi Parkour treninga, koja su prošli tjedan dodatno unaprijedili u Zagrebu na još jednom petodnevnom Parkour Age Group kampu.

Slijedom velikih ulaganja i potpore FIG-e ovoj izrazito popularnoj grani gimnastike, posebno kod novih naraštaja, ali i urbanizaciji olimpijskog pokreta čiji bi član uskoro mogao postati upravo i Parkour, Hrvatski gimnastički savez odlučio je poduprijeti ovu priču i omogućiti zainteresiranim klubovima u Hrvatskoj daljnji napredak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obzirom na odrađene edukacije i dostatnu infrastrukturu, Gimnastičko društvo Osijek – Žito započinje s Parkour treninzima već od 2. studenog 2023. godine.

„U proteklim godinama Parkour je doživio značajan porast popularnosti diljem svijeta i s veseljem primjećujemo kako ova grana gimnastike dobiva sve više priznanja i u Hrvatskoj. Stoga ponosno najavljujemo otvaranje Parkour grupe u Osijeku. Vjerujemo da će interes biti iznimno visok, jer osim odlične infrastrukture, također raspolažemo s velikim trenerskim znanjem i vještinama," izjavio je Vladimir Mađarević, direktor Sokol Centra.

Parkour je namijenjen svima koji su zainteresirani za izazovne vještine kretanja i fizičku spremnost. Fokusira na kretnje kroz prepreke na brz i učinkovit način, koristeći skakanje, penjanje, trčanje, gimnastičke elemente i slične tehnike. Prijaviti se mogu svi zainteresirani od 8 i više godina.

Napominjemo da svi zainteresirani mogu besplatno sudjelovati i na probnim treninzima koji će se održati:

  • 27. listopada od 20:00 do 21:00 sat
  • 31. listopada od 20:00 do 21:00 sat

Sve dodatne informacije o upisima moguće je uputiti na [email protected] ili na 099 369 0155


Izdvojeno

Reci što misliš!