Sport / Ostalo

Proteklog vikenda

Iktusovci odnijeli 27 medalja s tradicionalne Miholjske regate

Iktusovci odnijeli 27 medalja s tradicionalne Miholjske regate
PR

Miholjska regata bila je idealna prilika za promociju najmlađih Iktusovaca koji su imali priliku prikazati stečena znanja i veslačke vještine svojim sugrađanima, roditeljima, rodbini, kao i svojim prijateljima i vršnjacima

U subotu, 7. listopada održana je tradicionalna Miholjska regata na kojoj je nastupilo ukupno deset klubova: iz Hrvatske (HVK Vukovar, HVK Baranja Draž, VK Marina Kaštela, VK Trešnjevka Zagreb, VK Arupinum Rovinj, HAVK Mladost Zagreb i domaćin VK Iktus Osijek), Slovenije (Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor) i Srbije (VK Palić Subotica, VK Danubius Novi Sad).

Startne pozicije zauzelo je 197 veslača raspoređenih u 27 utrka, a najviše uspjeha imali su Iktusovci, osvojivši 15 zlatnih odličja, devet srebrnih i tri brončane medalje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Miholjska regata revijalnog je karaktera i svojevrsna nagrada za sve ostvarene rezultate u veslačkoj sezoni 2023. Isto tako, Miholjska regata bila je idealna prilika za promociju najmlađih Iktusovaca koji su imali priliku prikazati stečena znanja i veslačke vještine svojim sugrađanima, roditeljima, rodbini, kao i svojim prijateljima i vršnjacima, ali i sudjelovati u prezentaciji projekta VeslaONA, kao i u edukativnim radionicama Fair-playa.

Vrhunac veslačkog dana obilježilo je održavanje IKTUS CHALLENGE u muškoj i ženskoj kategoriji.

U muškoj konkurenciji bila je to prilika za promociju vrhunskih veslača – olimpijskih, svjetskih i europskih prvaka, olimpijaca poput Valenta i Martina SinkovićaDavida Šaina te Patrika Lončarića, ali i Iktusovih najboljih izdanaka u juniorskoj i mlađejuniorskoj konkurenciji poput Karla Paunovića Petra Jukića.

Pobjednik ovogodišnjeg izuzetno napetog i zanimljivog IKTUS CHALLENGE Valent je Sinković, dok je drugoplasirani Martin Sinković, a broncu uzeo je Patrik Lončarić. Iktusovci zauzeli su četvrto (Karlo Paunović), peto (David Šain) i šesto mjesto (Petar Jukić).

Ženska konkurencija obuhvatila je tri prvoplasirane mlađe juniorke te tri prvoplasirane juniorke s Miholjske regate pa smo imali priliku pogledati okršaj: Ane Tufeković (HVK Baranja Draž), Dunje Viszmeg, Donate Elez, Nele Puškadije, Grete Dragišić (VK Iktus) i Teodore Blagojević (VK Palić Subotica).

Pobjednica prvog ženskog IKTUS CHALLENGE Ana je Tufeković, a slijede ju Dunja Viszmeg, Donata Elez, Nela Puškadija, Greta Dragišić te Teodora Blagojević.

Odlična atmosfera, potpora Grada, Županije i Hrvatskog olimpijskog odbora, kao i neupitna podrška roditelja, zasigurno su zalog za radostan početak nove veslačke sezone 2024.


Izdvojeno

Reci što misliš!