Sport / Ostalo

Član AK Slavonija-Žito

Sjajni Županović do rekordnih 24,22 metra!

Sjajni Županović do rekordnih 24,22 metra!
PR

Drugi je završio na 23,77, treći je bio još bolji (23,87) i onda su uslijedila dva ''nešto slabija'' (23,53 i 23,31), da bi u šestoj seriji dosegnuo krajnjih 24,22

Opet je Marin Županović pokazao da je u sjajnoj formi i da mu je rušenje i postavljanje novih rekorda naprosto već postala navika. Na Paraatletskom mitingu Vinkovci 2023., održanom u nedjelju na pomoćnom terenu stadiona Cibalije, čak četiri je puta rušio državni rekord u bacanju koplja u svojoj kategoriji F 54! Dakako da je pritom osvojio i prvo mjesto jer je naprosto nedostižan za konkurente na domaćoj razini.

Dosadašnji najbolji rezultat, kojega je također postavio Marin, iznosio je 22,60 iz lipnja ove godine. U Vinkovcima je Županovićev prvi hitac bio 23,45 metara, dakle odmah rekordni i nagovijestio je još jedan odličan nastup. Drugi je završio na 23,77, treći je bio još bolji (23,87) i onda su uslijedila dva ''nešto slabija'' (23,53 i 23,31), da bi u šestoj seriji dosegnuo krajnjih 24,22.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Imamo konstantu, to je najvažnije. Dižem se s daljinama, što me posebno veseli, a tehniku stalno usavršavamo. Zak (Zoran Tadić, op. a.) me konstantno ispravlja i to zaista odlično funkcionira. On i Krešimir Dumančić bili su uz mene i u nedjelju, naprosto se sada sve posložilo u jedan pravi mozaik. Vidjet ćemo dokle možemo ići. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu'', rekao je hrvatski rekorder.

Član AK Slavonija-Žito od samoga je početka ove godine vrlo marljivo trenirao, a na natjecanjima pokazivao je odličnu formu, što potvrđuju i ostvareni rezultati.

''Sve sam odradio jako dobro od samoga početka, ispravljajući uočene pogreške u tehnici. Mogu reći da se upornost zaista isplatila. Daljine su u odnosu na prošlu godinu ''skočile'' u nekom prosjeku čak za šest metara, sada je to već respektabilno. Napredak je vidljiv u svakom smislu. Ostala su mi još dva natjecanja: Zagreb Open za dva tjedna i to je WPA natjecanje međunarodnog karaktera i boduje se za svjetsku rang ljestvicu, a nakon toga idem na zaostali miting u Rijeci koji je trebao biti održan još na proljeće'', zaključio je.


Izdvojeno

Reci što misliš!