Sport / Ostalo

Benović, Zwiker i Kajić mlade nade hrvatske gimnastike u Osijeku

Benović, Zwiker i Kajić mlade nade hrvatske gimnastike u Osijeku

Bliže se početak velikog gimnastičkog natjecanja u osječkoj dvorani Gradski vrt, a mi vam predstavljamo mlade hrvatske gimnastičare koji će nastupati u Osijeku.

Na gimnastičkom DOBRO World Cupu 2019. godine u Gradskom vrtu predstavit će se po četvero hrvatskih gimnastičarki i gimnastičara. Najmlađi među njima su 19-godišnji Osječanin Aurel Benović i tri godine mlađa Zagrepčanka Christina Zwicker. Za oboje će to biti drugi nastup na gimnastičkom Svjetskom kupu u Osijeku.

Član GD Osijek - Žita u svom premijernom nastupu bio je blizu finala. Prošle godine osvojio je deveto mjesto na parteru. Ove godine cilj će mu biti plasman u finale, što bi mu bilo prvo na natjecanjima za Svjetski kup.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Prošle godine dobio sam ocjenu 13.700 i malo mi je nedostajalo za finale. Mislim kako je plasman u finale ostvariv. U odnosu na prošlu godinu podigao sam start. Radit ću vježbu sa startom 5.7, a imam i kombinaciju sa startom 6.0”.

Aurel je uoči nastupa pred domaćom publikom imao problema s ozljedom.

Za mladog Osječanina ovo će inače biti veliki tjedan. Prije nastupa u Gradskom vrtu ovaj maturant Ugostiteljsko-turističke škole, zajedno sa svojim kolegicama i kolegama iz škole, sudjelovati će u Norijadi. U srijedu u Osijeku svi maturanti plešu tradicionalnu Quadrillu.

“Nastavnica me oslobodila quadrille, ali vjerojatno ću doći, premda mi je u srijedu stvarno natrpan raspored. Imamo službenu press konferenciju, a popodne je i kontrolni trening, posljednji uoči kvalifikacija”.

Postoji li ipak mala trema pred nastup u svom gradu.

“Nije ti svejedno, ali mislim kako ću veći pritisak osjetiti ako bi nastupio u finalu. Nitko ne može ostati ravnodušan na nastup u punoj dvorani i to još kod kuće”, rekao je Benović koji će imati i brojne navijače ukoliko se plasira u subotu u finale na parteru.

“Ako uđem u finale, doći će mi mama, cura, njezini roditelji, prijatelji... Najavili su dolazak i profesori iz škole”, rekao je osječki maturant.

Nešto mlađoj Christini Zwicker, prošlogodišnje je izdanje DOBRO World Cupa Osijek bilo prvo natjecanje Svjetskog kupa u karijeri.

“Da, tako je, moj prvi Svjetski kup bio je upravo onaj prošle godine u Osijeku. Bio je to poseban doživljaj - velika dvorana i odlična publika. Ove godine, kao i prošle, želim dati svoj maksimum; napraviti najbolje što mogu. U odnosu na prošlu godinu, malo sam pojačala vježbu (napokon imamo novu dvoranu s cijelim parterom, pa se i sama izvedba popravila). Uz dobro odrađenu vježbu ne sumnjam u dobar nastup, a za rezultat ne brinem”.

Kao i svim hrvatskim, ali i brojnim stranim gimnastičarkama i gimnastičarima, Osijek predstavlja nešto posebno u kalendaru međunarodnih natjecanja.

“Osijek je za mene poseban prvenstveno zato što sam na domaćem terenu. Odlično mi je što su dvorane za zagrijavanje i za natjecanje odvojene samo jednim stubištem te što iz dvorane za zagrijavanje mogu pratiti tijek natjecanja. To nisam doživjela nigdje drugdje u svijetu, kao niti tako odličnu organizaciju. A publika… publika je još jedna važna komponenta zbog koje se Osijek toliko izdvaja od drugih natjecanja”.

Ema Kajić: „Publika i naši navijači nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim!“

U Osijeku će, već standardno, u ženskoj konkurenciji nastupiti i iskusna hrvatska reprezentativka Ema Kajić. Ema je u Osijeku rado viđen gost koji se ondje vraća iz godine u godinu, a peto mjesto na preskoku sa Svjetskog kupa iz 2016. jedan joj je od najboljih rezultata u karijeri, barem što se inozemnog dijela tiče. Ove sezone DOBRO World Cup Osijek prvo joj je veliko natjecanje, a što od njega očekuje najbolje će reći ona sama.

Koliko si do sada puta nastupila u Osijeku i koja ti je najdraža uspomena od tamo?

"Mislim da će mi ovo biti šesti ili sedmi nastup u Osijeku, nisam sigurna oko točnog broja. Svaki nastup tamo mi je ostao u lijepom sjećanju upravo zbog odličnih uvjeta, organizacije i naše domaće publike."

Što bi rekla, po čemu je Osijek za tebe poseban? Zašto se voliš vraćati ovdje?

"Prije svega, Svjetski kup u Osijeku za mene je poseban jer se odvija u našoj zemlji. To je jedan od glavnih razloga zašto se volim vraćati u Osijek. Uz sve to, organizacija je ondje vrhunska - počevši od natjecanja, odlične dvorane i uvjeta za treninge, pa sve do ostalih događaja koji su vezani uz naš Svjetski kup. Publika i naši navijači nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim."

Što spremaš za Svjetski kup u Osijeku?

"Natjecat ću se na preskoku kao i svake godine, sa svoja standardna dva skoka."

Što kažeš na konkurenciju koja će biti u Osijeku? Što publika ove godine može očekivati?

"Konkurencija je dosta jaka. Osijek gotovo svake godine posjete najbolji gimnastičari i gimnastičarke, a vjerujem da će tako biti i ove. Moj cilj je skočiti svoje skokove najbolje što mogu, pa što bude. Ne mogu ništa garantirati. Ali publika će definitivno uživati u vrhunskoj gimnastici."

Sve informacije o natjecanju, čija će se finala održati u dvorani Gradski vrt od 25. (15:30h) i 26. svibnja (14:30h), možete pratiti i na www.osijekgym.com, kao i na Facebook i Instagram profilima natjecanja, Gimnastičkog kluba Osijek-Žito te Hrvatskog gimnastičkog saveza. Dodajmo kako je osim sportskog programa, najavljen i bogat zabavni program u sklopu FEELGOOD WEEKEND Festivala na kojemu će nastupiti Neno Belan&Fiumens (petak, 24. svibnja) te Massimo (subota, 25. svibnja).

  

Izdvojeno

Category: 7735 - 7799

Reci što misliš!