Sport / Nogomet

Jedini sportski klub iz RH

ŽNK Osijek na EU Sport Forumu i finalist za #BeInclusive nagradu

ŽNK Osijek na EU Sport Forumu i finalist za #BeInclusive nagradu
PR

Aktivnosti Foruma obuhvatile su grupne rasprave i panele na visokoj razini u sklopu kojih su se istraživale teme poput borbe protiv dopinga, korupcije, diskriminacije, mobilnosti i mnogih drugih

Kao jedini sportski klub iz Hrvatske, Ženski nogometni klub Osijek bio je sudionik EU Sport Foruma koji se održao 16. i 17. travnja u belgijskom Liégeu. EU Sport Forum glavna je platforma za strukturirani dijalog između Europske komisije i relevantnih sportskih dionika zemalja EU.

Cilj je EU Sport Foruma sagledati napredak postignut u provedbi agende EU-a za sport i tražiti mišljenja o trenutnim i planiranim, odnosno mogućim budućim aktivnostima. U ovom kontekstu Forum je kritična inicijativa za stručnjake koji žele odgovoriti na izazove s kojima se suočava svijet sporta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na EU Sport Formu Ženski nogometni klub Osijek, na poziv Europske Komisije, predstavljali su predsjednik Ženskog nogometnog kluba Osijek Bojan Bodražić i tajnica Ženskog nogometnog kluba Osijek Ivana Svalina.

Skup su otvorili europska povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Iliana Ivanova, zamjenik ministra-predsjednika Vlade Federacije Valonija-Bruxelles Pierre-Yves Jeholet i član Europskog parlamenta i supredsjedatelj Grupe za sport u Europskom parlamentu Tomasz Frankowski.

Obzirom na to da je forum bio usredotočen na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. i UEFA Euro 2024., kao govornici su se istaknuli i olimpijac i predsjednik Belgijskog olimpijskog odbora Jean-Michel Saive, veleposlanik za sport, francusko Ministarstvo za Europu i vanjske poslove Samuel Ducroquet te veleposlanica i članica Organizacijskog odbora UEFA Eura 2024. Celia Sasic.

Aktivnosti Foruma obuhvatile su grupne rasprave i panele na visokoj razini u sklopu kojih su se istraživale teme poput borbe protiv dopinga, korupcije, diskriminacije, mobilnosti i mnogih drugih. Sudionici su tako stekli kvalitetan uvid i razumijevanje načina na koji se sport prilagođava pitanjima gospodarstva, razmjera i inovacija u EU i šire.

U sklopu EU Sport Foruma dodijeljene su i #BeInclusive EU Sport nagrade, priznanja organizacijama čiji rad koristi snagu sporta za poboljšanje socijalne uključenosti skupina u nepovoljnom položaju. Između mnoštva nominiranih projekata iz svih zemalja EU, za #BeInclusive nagradu u kategoriji 'Budi ravnopravan' finalist je bio i Ženski nogometni klub Osijek, i to za projekt ''Princeze u kopačkama'' koji je usmjeren ka podizanju svijesti o važnosti ravnopravnosti spolova u sportu.

#BeInclusive EU Sport nagrade promiču inovativne ideje i inicijative među organizacijama i pojedincima diljem Europe, a pobjednički projekti predstavljaju primjer najbolje prakse u području uključivanja i antidiskriminacije. Europska komisija ih jednom godišnje dodjeljuje za prethodnu godinu u tri kategorije: Rušenje barijera u sportu, Budi ravnopravan i Sport za mir.


Izdvojeno

Reci što misliš!