Sport / Nogomet

furiozan prvi dio

Osijek do sigurne pobjede protiv Rudeša

Osijek do sigurne pobjede protiv Rudeša
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je stigao do sigurne pobjede od 2:0 protiv davljenika Rudeša

Krenulo je HNL ludilo pa je tako i NK Osijek odigrao prvi susret u nastavku sezone. Upravo ti susreti mogu biti itekako skliski, ali je Osijek sigurno došao do pobjede protiv Rudeša.

Već od prve minute Osijek je krenuo snažno prema naprijed i stisnuo Rudeš u njegovog 16 metara pa je bilo pitanje trenutka kad će obrana popustiti. Već u 7. minuti prvi zicer propustio je Prekodravac kad je sam izbio pred golmana gostiju, ali je je bio neprecizan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inicijativu je Osijek naplatio u 14. minuti kad je nakon jednog prekida Lovrić prizemno uputio loptu ka golu i to je bilo neobranjivo za vratara Kralja.

Nastavio je Osijek s pritiskom i nizale su se prigode pred golom gostiju, a Osijek je sve to kapitalizirao u 26. minuti kad je Mierez uputio udarac prema golu, a na putu je loptu skrenuo jedan igrač Rudeša. Još uvijek je tak nejasno radi li se o autogolu ili golu Miereza, ali je Osijek došao do sigurnog vodstva.

Do kraja prvog dijela imao je Osijek još nekoliko prigoda, ali nije povećao vodstvo. U drugom dijelu nismo vidjeli puno od nogometa budući da je Osijek odlučio stati u čvrsti blok i ne dopustiti puno Rudešu. Jalova je bila inicijativa gostiju, a Osijek je prijetio iz kontri.

NK Osijek - NK Rudeš 2:0 Fotogalerija

Prijetili su Bijelo-plavi nakon brze tranzicije, ali je ostalo 2:0 za sigurnu pobjedu uoči velikog derbija protiv Hajduka na Opus areni. Već sad je sigurno kako će to bit velika utakmica puna naboja i velikih uloga.


Izdvojeno

Reci što misliš!