Sport / Nogomet

Marijan Kustić

Predsjednik HNS-a: "Šanse da na Pampasu protiv Turske igramo pred publikom su 10 posto"

Predsjednik HNS-a:
Igor Soban/PIXSELL

Sportske novosti pišu da ako Hrvatska bude kažnjena da na utakmici s Turskom u Osijeku ne smiju biti gledatelji, zbog ustaške zastave u Rijeci, HNS će tražiti da na njoj budu barem djeca

Protiv Hrvatskog nogometnog saveza su u nedavnom ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo pokrenute dvije disciplinske istrage. Najprije je protiv Latvije djelatnik FARE-a izvijestio o ustaškoj zastavi koja se našla na tribinama Rujevice, a tri dana kasnije hrvatski navijači potukli su se s domaćim Armencima u Jerevanu.

Podsjetimo, Dalić je rekao: "To bi bila velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, prema hrvatskim navijačima i hrvatskom narodu. To je po meni sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić je potvrdio istu tezu za Dnevnik Nove TV.

"Navodno su se naši navijači potukli i zbog toga smo dobili prijavu, ali ćemo vidjeti. Nismo dobili informacije da su to sigurno naši navijači, očitovat ćemo se s obzirom na to da nismo prodavali karte. Dat ćemo sve da nam ne zatvore stadion, ali 10% su šanse da će biti publike", poručio je.

"Mi smo protiv bilo kakve diskriminacije, tri navijača koja su objesila zastavu su nas osramotila. Slažem se s izbornikom Dalićem da je to namješteno. Ne znam tko stoji iza toga, ali to nije slučajno da se četiri ili pet puta istakne ta zastava baš da se vidi za predstavnika FARE-a i da vidi ustaški znak na 60-70 metara. Nije to slučajno, neka tijela rade svoj posao", nastavio je.

"Mi kao savez ćemo pokrenuti postupak prema neodgovornim pojedincima. Vidjet ćemo kad će biti odluka UEFA-e, mi se nadamo da ćemo imati pun stadion u Osijeku, imamo preko 100 tisuća zahtjeva, radimo na tome da se sve odigra dobro", zaključio je.

Hrvatski nogometni savez trenutno je pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija te bi nova kazna potencijalno mogla aktivirati kaznu igranja jedne domaće utakmice bez publike. Prvu iduću domaću utakmicu hrvatska reprezentacija igra 12. listopada u Osijeku", navodi se na HNS-ovim internetskim stranicama.

Sportske novosti pišu da ako Hrvatska bude kažnjena da na utakmici s Turskom u Osijeku ne smiju biti gledatelji, zbog ustaške zastave u Rijeci, HNS će tražiti da na njoj budu barem djeca.

Slično se već događalo, posljednje u Beogradu na ogledu Srbija - Mađarska, kojem su nazočila samo djeca od 7 od 14 godina. Na petnaest njih došao je jedan punoljetan voditelj.


Izdvojeno

Reci što misliš!