Sport / Nogomet

veliki planovi

Ambicije ''slavonskog Mamića'': Zrinski Osječko 1664 na putu prema nogometnoj eliti, planira se i preseljenje u Zagreb

Ambicije ''slavonskog Mamića'': Zrinski Osječko 1664 na putu prema nogometnoj eliti, planira se i preseljenje u Zagreb
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Komak je također izrazio svoju ambiciju za klub u dugoročnom planu, uključujući sudjelovanje u europskim natjecanjima i moguće iznajmljivanje stadiona u Zagrebu za takve susrete

Nogometno nebo u Hrvatskoj dobilo je novog drugoligaša ove sezone, a prema riječima predsjednika Ivana Komaka, NK Zrinski Osječko 1664 planira se popeti među hrvatsku elitu već nagodinu.

Njihov put prema vrhu domaćeg nogometa nije prošao bez kontroverznih poteza. Jedan od takvih poteza bio je smjena tadašnjeg trenera Antuna Labaka neposredno prije doigravanja za plasman u Prvu NL, kada je Komak preuzeo trenersku ulogu i uspješno izbacio favoriziranu Kustošiju koju je vodio Samir Toplak u dvije utakmice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je službeni pomoćnik Igor Budiša bio uz Komaka na klupi, Komak je bio glavni dirigent događanja.

"Ja sam predsjednik kluba, ali sposoban sam voditi kompletnu klupsku politiku, mogu biti gazda kluba, ali i menadžer, odnosno prvi trener kada je potrebno. Ubuduće se ne vidim na toj poziciji, ali ja ionako vučem sve konce u ovom klubu. Možda neću službeno biti trener, ali ako treba – vodit ću momčad iz predsjedničke lože'', rekao je Komak za Gol.hr.

Klub je označio Komak kao svojevrsnog upravitelja, a igrače i trenera kao službenike. U njegovim rukama moć je donošenja odluka o tome tko zauzima koje mjesto. Komak istaknuo je hrabrost u svojim odlukama i igračima je dopustio izbor – prihvatiti ili otići.

Govoreći o svojim ambicijama za klub, Komak podijelio je svoju viziju koju je stekao mnogo godina ranije. Nakon što je počeo raditi u Osječkoj pivovari kao vozač, sanjao je o tome da će jednoga dana postati prvak Europe sa svojim nogometnim klubom. Postupno je napredovao u klubu i postao direktor, ali njegov san i dalje traje. Vjeruje da bi mogao postati prvak svijeta s hrvatskom reprezentacijom.

"Nisam samo sanjar jer izgleda nešto i znam, u tri godine sam s klubom prošao kroz tri ranga. Rekao sam da ću za ukupno milijun i pol eura doći među našu nogometnu elitu. Rekao sam da će to biti uskoro i uvjeren sam da će biti tako. Morate imati viziju, znanje, ali najvažnija je mudrost'', izjavio je svojevremeno.

Iako su se igrači prvobitno čudili njegovim ambicioznim ciljevima, Komak je postavio jasan plan za svoj klub. Nakon četiri odigrane utakmice u drugoj ligi, klub ostvario je tri pobjede i jedan poraz, dijeleći drugo mjesto na ljestvici s Šibenikom. Klub nedavno je preselio svoje domaćinstvo iz Čepina na Gradski vrt u Osijeku, ali Komak ima još veće planove za budućnost.

"Želio bih preseliti klub u Zagreb kada postanemo prvoligaš. Ne znam hoćemo li odmah preseliti prve godine kada se plasiramo u najviši rang ili druge, ali to je plan. Gledajte, hrvatska je liga tramvaj liga. Veće su mogućnosti za dovođenje igrača kada ste u Zagrebu, jeftiniji je prijevoz igrača jer smo u središtu zemlje, a i dosta utakmica igra u metropoli'', istaknuo je.

"U Osijeku nisu me ozbiljno shvatili. Od Grada ne dobivam ništa, plaćam 100 tisuća eura godišnje za najam stadiona. Ovdje smo došli kako bismo lakše otišli u HNL. Gdje ćemo u Zagrebu igrati? Ne znam još, potražit ćemo stadion, ali plan je i napraviti jedan stadion od pet tisuća natkrivenih mjesta, pronađem li dobru lokaciju'', dodao je.

Komak također izrazio je svoju ambiciju za klub u dugoročnom planu, uključujući sudjelovanje u europskim natjecanjima i moguće iznajmljivanje stadiona u Zagrebu za takve susrete. Naglašava kako je nogomet poslovna grana i kako je važno razmišljati kao biznismen kako bi klub postao uspješan.

U svojim trenerskim i igračkim odabirima, Komak naglašava prednost domaćih talenata i mladih igrača. Klub neće posuđivati igrače od Osijeka i planira postati potpuno samostalan, zarađujući od vlastitih sredstavate prodaje ulaznica i igrača.

Komak jasno stavlja do znanja da Osijek više nije partner, već protivnik, i da će klub raditi na stvaranju isplativog poslovanja koje će mu omogućiti da ostvari svoje ambicije na terenu.


Izdvojeno

Reci što misliš!