Sport / Nogomet

isprobavanje snaga

Remi Osijeka i Puškaša pred 4000 gledatelja

Remi Osijeka i Puškaša pred 4000 gledatelja
Davor Javorovic/PIXSELL

U lijepom nogometnom ambijentu Osijek i Puškaš Akademija odigrali su bez pobjednika

U prijateljskoj utakmici naša je momčad odigrala neriješeno 1:1 s Puškaš Akademijom.

Već u 5. minuti Osijek je mogao povesti, ali je udarac Lovrića, sa slične udaljenosti kao nedavno protiv Dinama, imao isti epilog. Loptu je poslao iznad grede. Kazna je uslijedila već u sljedećoj minuti. Soisalo je prošao desnom stranom, ušao u šesnaesterac i odlično asistirao Gruberu koji iz blizine pogađa Barešićevu mrežu. Izjednačenje je uslijedilo vrlo brzo, u 13. minuti. Lovrić je ubacio iz kuta, a naš novi stoper, Portugalac Duarte je najviše skočio pred vratima Tamasa i glavom fino naciljao desni kut za 1:1. Uslijedio je Živkovićev dobar šut s više od 20 metara, zamalo je bio neprecizan, baš kao i Mierez koji trenutak kasnije. U završnici prvog poluvremena dobro je pucao Pušić, no vratar Mađara je dobro reagirao.

Bez golova u drugom dijelu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvu je šansu u nastavku imao Mierez. Centrirao je Gržan, a naš kapetan u ovom susretu je glavom, nakon „polovične“ intervencije gostujućeg vratara, loptu poslao u gredu. U 59. minuti u prigodi je ponovno Mierez, našao se u vrlo dobroj situaciji, no završnica mu je bila slaba. Naš je centarfor još jednom opasno priprijetio i dvadesetak minuta prije kraja utakmice. Pucao je snažno, ali je Tamas siguran između vratnica. Jedinu priliku u drugom poluvremenu za Mađare imao je Major, međutim, u osječkom petercu opasnost je otklonio novopridošli Ukrajinac Garmash. Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja na terenu, a treneri su pružili priliku gotovo svim igračima koji su se našli u zapisniku.

Osijek je igrao u sastavu: Barešić, Gržan, Duarte, Bralić, Drambayev (od 82. Zebec), Brlek (od 58. Nejašmić), Fiolić, Pušić, Živković (od 58. Caktaš), Lovrić (od 58. Garmash) i Mierez.


Izdvojeno

Reci što misliš!