Sport / Nogomet

tko je tu slijep?

Pogledajte još jednom jedanaesterce za koje je Bruno Marić ustvrdio da su "čisti kao suza"

Pogledajte još jednom jedanaesterce za koje je Bruno Marić ustvrdio da su
Luka Stanzl/PIXSELL

Nepravda je to koju navijači Osijeka (ali i većine drugih hrvatskih klubova) trpe od početka HNL-a, već više od 30 godina i koja je kulminirala u nedjelju navečer na Pampasu

Ne stišava se bura koja je nastala nakon nedjeljnog derbija na Pampasu u kojem je Dinamo preokrenuo vodstvo Osijeka od 2-0 na 2-3 uz dva jedanaesterca koje su im glavni sudac Zebec i VAR sudac Bebek dosudili u samoj završnici susreta.

Šef hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić po prvi puta je održao press konferenciju na kojoj je išao javnosti opravdati sudačke odluke iz proteklog kola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvadio je Marić laptop na kojem je pokazao screenshot kako su suci vukli crte kod prvog jedanaesterca (a koje nisu bile pokazane glavnom sucu pri donošnju odluke) i tako dokazali da je bilo igranja rukom. S obzirom na kvalitetu snimke i tehnologiju VAR-a u HNL-u, nemoguće je ovim načinom dokazati da je u trenutku dodira lopte i ruke ona stvarno i bila u 16 metara (ili na crti). Ali Mariću je tu sve kristalno jasno...

FOTO: Bruno Stanzl/PIXSELL

Što se tiče drugog jedanaesterca iz sudačke nadoknade koji je na kraju i odlučio pobjednika Marić je rekao kako je također sve čisto i kako je igrač Osijeka udario igrača Dinama po nozi.

Koliko je to sve čisto procijenite sami:

Istu situaciju iz drugog kuta (snimano s tribine) možete pogledati OVDJE.

Propustio je šef sudaca progovoriti o kriteriju utakmice i pogubljenosti suca prilikom pokazivanja žutih kartona, nedosuđivanja prekršaja u korist Osijeka i svih onih drugih situacija koje su kulminirali s najstrožim kaznama.

Problem zbog kojeg su "poludjeli" navijači Osijeka je kriterij. Ovakve upitne i vrlo sumnjive situacije, koje se ni s VAR-om ne mogu 100% dokazati, Osijeku se nikad ne bi ni gledale, a kamoli dosudile. A posebno ne u situaciji kad bi to odlučivalo ovakvu utakmicu.

 

Nepravda je to koju navijači Osijeka (ali i većine drugih hrvatskih klubova) trpe od početka HNL-a, već više od 30 godina i koja je kulminirala u nedjelju navečer na Pampasu.

NK Osijek - GNK Dinamo 2:3
vatreni derbi Drama na Pampasu: Osijek vodio 2-0 pa Dinamo uz pomoć sudaca preokrenuo na 2-3

Oglasio se i službeni NK Osijek i zatražio izuzeće sudaca Marija Zebeca i Ivana Bebeka sa suđenja daljnjih domaćih i gostujućih utakmica NK Osijek u SuperSport HNL-u i SuperSport Hrvatskom kupu.

"Nakon još jedne predstave u režiji onih koji se nazivaju najboljim hrvatskim sucima srušen je i posljednji most povjerenja u posao kojim se bave, ispravnost odluka koje donose te primjenu i korištenje VAR protokola", poručili su iz osječkog prvoligaša u priopćenju koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!