Sport / Nogomet

šef sudaca

Bruno Marić slavodobitno ustvrdio kako su penali čisti kao suza

Bruno Marić slavodobitno ustvrdio kako su penali čisti kao suza
Luka Stanzl/PIXSELL

Marić je utvrdio kako je sudac pogriješio što nije odmah pokazao na najstrože kazne

Šef hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o suđenju na jučerašnjoj utakmicu na Pampasu.

Dinamu su svirana dva penala, a Marić je lakonski ustvrdio kako je sve čisto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Naravno da nismo zadovoljni što dolazimo pred vas, pričamo i objašnjavamo, ali komunikacija s vama je izuzetno važna. Tražimo da se javnost informira na ispravan način i da dopustite da pokažemo ono što zanima hrvatsku javnost. I da pokažemo kako smo jasno donijeli odluke koje su temeljene isključivo na pravilima nogometne igre'', rekao je Marić u uvodu pa nastavio kako se ulaže veliki napor u kvalitetnije suđenje.

NK Osijek - GNK Dinamo 2:3
Pljušte reakcije Nakon sramotnog suđenja u derbiju, oglasili se osječki gradonačelnik i Županijski nogometni savez

Marić je nakon toga pustio snimku iz VAR sobe koja je povlačila linije kod igranja rukom Darka Nejašmića.

"Iz ove situacije je razvidno da je VAR soba opravdano intervenirala te pozvala suca na pregled snimke, kako bi pogledao događaj i ispravno dosudio kazneni udarac. Ovo što vidite na snimci nismo smjeli isporučiti u prijenosu, ovo je radni materijal našeg VAR suca u VAR sobi. Iako, posebno naglašavam, činjenica da je igra rukom na crti je također kažnjiva.''''Čuli ste snimku iz VAR sobe, iako znate koliko je to stresno, posebno u završnici utakmice kad se donosi najteža odluka. Sudac u VAR sobi je iskoristio alat koji se inače koristi za određivanje zaleđa. Spustio je okomicu i potvrdio da se ona nalazi unutar kaznenog prostora, a kažnjivo bi bilo čak i da je na crti. Ponavljam, sudac je pogriješio što na terenu nije donio odluku o ovom kaznenom udarcu.''

var
komentar trenera Stjepan Tomas: "Ne mogu vjerovati da ovako nedostojan sudac sudi jedan derbi"
Nogometaši Osijeka započeli pripreme na novom stadionu
sportski direktor osijeka Kulešević: "Ovo što se događa je stvarno sramota. Bebek i Zebec su ubitačna kombinacija za hrvatski nogomet"

Dodajmo kako sucu prilikom VAR provjere uopće nisu bile prikazane linije pa je nejasno što je on išao pregledati na monitor nakon što ga je sudac Bebek pozvao.

U drugoj situaciji također je zaključio kako je sve čisto i kako je igrač Osijeka udario igrača Dinama po nozi što se na niti jednoj snimci jasno ne vidi.

Propustio je šef sudaca progovoriti o kriteriju utakmice i pogubljenosti suca prilikom pokazivanja žutih kartona, nedosuđivanja prekršaja u korist Osijeka i svih onih drugih situacija koje su kuliminirali s najstrožim kaznama.

Ostaje za vidjeti hoće li NK Osijek reagirati i službenim pisanim putem jer je ovako ostao dojam: "Sve je uredu".


Izdvojeno

Reci što misliš!