Sport / Nogomet

vatreni dvoboj

Osijek nastavlja s šokovima! Tri puta vodili pa na kraju došli (samo) do boda u Puli

Osijek nastavlja s šokovima! Tri puta vodili pa na kraju došli (samo) do boda u Puli
Saša Miljević/Pixsell

Osijek je odigrao još jednu utakmicu u kojoj je svojim navijačima odnio nekoliko godina života

Stjepan Tomas probudio je svoje napadače koji zabijaju kao na traci pa su tako ove sezone u tri kola već zabili 14 golova. Istovremeno, obrana Osijeka šuplja je kao švicarski sir. Upravo u Švicarsku krenuti će Adrian Leon Barišić koji je pred dogovorom transfera u Basel. Bez njega obrana Osijeka još se jednom nije iskazala pa su danas inkasirali četiri gola, odnosno ukupno već osam u tri HNL kola.

Tri je puta vodio Osijek. Prvo ga je u vodstvo doveo Mkrchtyan nakon ubacivanja iz kuta Fiolića, ali je vodstvo kratko trajalo jer je Petrusenko ubacio za Majstorovića koji poravnava rezultat s kojim se otišlo i na odmor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dio krenuo je vatreno. Odmah na početku novo vodstvo gostiju kad je Bukvić idealno ubacio, a Caktaš stigao do 99 gola u HNL. No već nekoliko minuta kasnije novo izjednačenje. Kroz vezni red Osijeka kao da ne postoji prošao je Nebyla i lijepo zabio kraj nemoćnog Malenice.

Nije to obeshrabrilo Osijek koji je brzo ponovo stigao u vodstvo kad je Bukvića srušio igrač Istre, a Pajač pokazao na najstrožu kaznu. Lovrić je snažnim prizemnim udarcem posred gola ostavio Majkića nemoćnim. Odmah u slijedećem napadu povećao je Osijek vodstvo kad je Lovrić ubacio na drugu stativu gdje je Nejašmić precizan. Bila je to 60. minuta nakon koje je Osijek umrtvio igru, ali do kraja nije izdržao. Adana je ostavila traga i na fizičku i na psihičku spremu pa je do kraja Erceg bio precizan nakon jednog prodora Istre po desnoj strani, a onda je u 91. donio i bod svojoj momčadi kad je prošetao po korner liniji kraj tri igrača, ubacio u sredinu gdje stoper Osijek Mrkchtyan zahvaća loptu u svoj gol.

NK Osijek - NK Istra 1961 1:0, travanj 2023.
trener kritičan Tomas šokiran: "Šokiran sam i nemam riječi, ali obećajem da se ovo više neće događati!"

Run and gun nogomet igra Osijek ove godine pa kako je okrenuo protiv Rudeša tako je danas ostao bez dva boda. Morat će Tomas hitno poraditi na obrambenim zadaćama jer njegova momčad olako rasipa sve ono dobro što napravi u napadu. S obzirom da je sam bio stoper, a u stožeru ima i Ivu Smoju, pomalo je neshvatljiv način na koji bijelo-plavi igraju obranu.


Izdvojeno

Reci što misliš!