Sport / Nogomet

NK FILIPOVICA

U jeku pandemije u Osijeku osnovan još jedan nogometni klub

U jeku pandemije u Osijeku osnovan još jedan nogometni klub

Jučer su odigrali i svoju prvu službenu utakmicu na gostovanju u Čepinskim Martincima kod NK Gibarac 95

U ovo teško vrijeme pandemije i krize mnoštvo je sportskih klubova na području Slavonije i Baranje prestalo sa djelovanjem pa je tako i sama tjelesna aktivnost građana, uglavnom mladeži, u vrlo kriznoj situaciji. No postoje i izuzetci poput onog iz malog osječkog naselja Filipovica gdje su u jeku pandemije osnovali nogometni klub.

Jučer su odigrali i svoju prvu službenu utakmicu na gostovanju u Čepinskim Martincima kod NK Gibarac 95, koji im je i pomogao donacijom opreme. Iako su visoko poraženi, ponosni su na prvu utakmicu u velikom nogometu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz kluba su nam se javili kratkim priopćenjem:

"U dogovoru s mnogim ljudima odlučili smo pokrenuti novi nogometni klub kako bismo omogućili mladima treniranje, a svima ostalima mogućnost da budu uključeni u druženje i rad kluba. Ovim projektom udruge NK Filipovica prikupljamo mlade s područja Osijeka i organiziramo druženja i nogomet na prostoru naselja Filipovica držeći se propisa Stožera. Aktivni smo na facebook i instagram stranici, a uskoro i na youtube-u gdje objavljujemo informacije o klubu i igračima. Svoju prvu ikad utakmicu na travi odigrali smo 6.6.2021. godine protiv NK Gibarca, a planiramo sudjelovati na malonogometnim turnirima tijekom ljeta, počevši od turnira na travi u Čepinskim Martincima 19.lipnja, te na Filipovici koji se održava 27. lipnja. U dogovoru s igračima i članovima kluba odlučili smo razmotriti mogućnost sudjelovanja u NSO, HNS-ovom natjecanju na travnatom terenu koje počinje u rujnu ove godine. Odlučili smo kako bismo htjeli sudjelovati i okrenuli se svi prema tome cilju, da naše naselje povede nogometnu ekipu i probudi neostvarene dječačke snove sumještana. Svaki oblik pomoći klubu je dobrodošao."

 


Izdvojeno

Reci što misliš!