Sport / Nogomet

novi gol marića

Osijek isčupao pobjedu i zasjeo na drugo mjesto

Osijek isčupao pobjedu i zasjeo na drugo mjesto
Goran Stanzl/Pixell

Nogometaši Osijeka uspjeli su doći do važne pobjede protiv Intera i zasjesti na drugo mjesto prvenstvene tablice

Osijek je ostvario najvažniji cilj u Zaprešiću. Došli su bijelo-plavi do gola i pobjede i tako će prenoćiti na drugom mjestu i stvoriti dodatni pritisak na konkurente Rijeku, Hajduk i Lokomotivu. Jedini gol postigao je Mirko Marić u 68. minuti nakon sjajne akcije Talysa.

Nije Osijek krenuo snažno u susret, ali su strpljivo gradili svoju igru i čekali svoje prigode. U prvom dijelu bili su do uglavnom slabi pokušaji Silve i Bočkaja bez prave opasnosti za golmana Matkovića. Inter s druge strane nije imao opasnijih prigoda, a najbolje razdoblje igre gostiju bilo je od 30. minute kad su kontinuirano opsjedali gol domaćina. Zabrinjava premalo stvaranje opasnosti nakon kornera kojih su imali čak osam u prvom dijelu. Jedinu pravu opasnost stvorio je Ndockyt koji je nakon jednog kornera pucao u prvi kut, ali Matković to zaustavlja.U drugi dio krenuo je Osijek znatno žustrije i gol je visio u zraku. Prvo je Talys pogodio gredu, da bi na drugoj strani prijetio Mazalović i Andrić, ali je Ivušić sjajno reagirao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do vodstva Osijek dolazi u 68. minuti nakon već opisane akcije Talysa i Marića koji je pucao, a lopta se od igrača Intera odbija preko golmana i završava u mreži za 19. gol prvog strijelca lige.

Ubrzo nakon toga Inter je mogao do izjednačenja, ali pokušaj Mazalovića zaustavlja stativa.

NK Inter Zaprešić - NK Osijek 0:1 Fotogalerija

U završnici susreta mogao je Osijek i do osjetnije pobjede, ali akcija Pilja i Mbakogua završava u bloku, a pokušaj Kleinheislera nije bio dovoljno precizan.

Na kraju, najvažnije je ostvareno i Osijek mirno čeka sutra kad svoje susrete igraju direktni protivnici za Ligu prvaka. Rijeka gostuje u Koprivnici kod dobrog Slaven Belupa, dok će Lokomotiva i Hajduk odigrati direktni dvoboj u Kranjčevićevoj.

U idućem kolu Osijek gostuje u Maksimiru protiv Dinama gdje mora tražiti pozitivan rezultat prije velikog derbija s Rijekom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!