Promo

njegova ljubav

Mladi poduzetnik Matej Matović: Otvorio cvjećarnicu u Belom Manastiru i ispunio svoj san

Mladi poduzetnik Matej Matović: Otvorio cvjećarnicu u Belom Manastiru i ispunio svoj san
Tatjana Trtanj

Za ostvarenje sna, Mateju je trebalo oko tri mjeseca, a ljubav prema cvijeću, kaže nadalje, naslijedio je od majke i tete

Prvi radni dan u 2024. godini s radom je počeo cvjetni studio Viola u Belom Manastiru. Posebna je po tome što je vlasnik 21-godišnji Matej Matović njezinim otvorenjem ostvario svoj davni san, to više što ju je otvorio vlastitim financijskim sredstvima. Točnije, obrt za cvjećarsko-aranžerske usluge otvorio je uz pomoć ušteđevine koju je, kaže, još davno namijenio za tu svrhu, a što je njegova dugogodišnja želja.

„Iako sam završio srednju školu za frizera, prekvalificirao sam se za cvjećara i odlučio sav svoj novac uložiti u relativno neizvjestan posao. Naime, u Belom Manastiru još su tri cvjećarnice, ali odlučio sam riskirati i odbacio sve svoje strahove od neuspjeha. Državne poticaje nisam tražio, a cijela poduzetnička priča zapravo je vođena time što ne pristajem ni na koji drugi posao osim ovoga, jer je ovo moja ljubav“, priznaje Matej, dodaje da mu je kratkotrajan posao u frizerskom salonu zapravo pomogao da upozna dosta ljudi, a brojni od njih sad su njegovi kupci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ljubav prema cvijeću, kaže nadalje, naslijedio je od majke i tete. I ne samo to, već se kao petogodišnjak „zaljubio“ u cvjetne aranžmane kakve je viđao na vjenčanjima. Priznaje da ga je cvijeće još tada „kupilo“ i sanjao je o tome da jednoga dana i sam uređuje svadbene sale. Danas živi svoj san i kaže da posla po pitanju uređenja svadbenih sala ima dosta, jer ljudi posao aranžiranja nerijetko prepuste stručnim rukama. A osim sala za svatove, Matej uživa i u aranžiranju župa.„Od djetinjstva sam u vjeri i kako sam stariji to sam više spoznao njezinu važnost. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo kad imam priliku aranžirati župe i to prilikom velikih kršćanskih blagdana. To mi je posebno lijepo i uživam u tome“, kaže Matej kod kojeg, osim uređenja sala za svadbene svečanosti ili kakve druge prigode, možete kupiti i bukete, ali i nadgrobne te pogrebne aranžmane, kao i razne druge cvjetne detalje.

Za ostvarenje sna, Mateju je trebalo oko tri mjeseca. Ovaj mladi poduzetnik odličan je primjer kako se posao može itekako voljeti i uživati u njemu. Stoga, svakome tko bi se upustio u poduzetničke vode poručuje da ne strahuju i ako doista vole taj posao, ne oklijevaju niti trenutka.

„Jedini način da budemo istinski zadovoljni jest da radimo ono za što vjerujemo da je odličan posao. Ja sam to uspio i nadam se da će tako i ostati“, zaključio je ovaj mladi poduzetnik, čije cvjetne aranžmane i ostalo možete pronaći u Vladimira Nazora 14, Beli Manastir, odnosno naručiti na broj telefona 0994098857


Izdvojeno

Reci što misliš!