Promo

izvrsne povratne informacije

Završetak projekta „Klikni na sport!“

Završetak projekta „Klikni na sport!“
PR

Ukupno je u projektu „Klikni na sport!“ sudjelovalo preko 500 učenika s područja Osijeka i Belog Manastira

Projekt „Klikni na sport!“ koji je imao za cilj podizanje kvalitete života mladih kroz veću involviranost u sportske aktivnosti te smanjenje digitalne ovisnosti mladih završava s provedbom krajem mjeseca prosinca. U projektu su sudjelovali učenici III. gimnazije u Osijeku i učenici Gimnazije Beli Manastir.

Projekt „Klikni na sport!“ obuhvaćao je niz aktivnosti kroz koje se nastojalo motivirati mlade na bavljenje sportom i sportskim aktivnostima, obratiti pažnju na uravnoteženu prehranu te motivirati mlade na umjereno korištenje digitalnog sadržaja. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek - Žito, a isti se financirao sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Pozivu za prijavu projekata udruga usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Ovo nam je bio još jedan u nizu projekata koje provodimo s mladima i zaista se veselimo što kroz projekte pozitivno utječemo na živote mladih. Problematika digitalne ovisnosti, posebice srednjoškolaca, u velikom je rastu posljednjih godina te vjerujemo da je na toj problematici važno raditi. Sudionici projekta prošli su kroz niz aktivnosti, a jedna od nama najdražih je bio izazov treninga kroz koji su zainteresirani srednjoškolci osvojili niz vrijednih nagrada poput pametnih satova, bučica i slično, a istovremeno bili motivirani da slobodno vrijeme iskoriste za rekreaciju.“, izjavio je Andrej Barušić, voditelj projekata GD Osijek – Žita.

Ukupno je u projektu „Klikni na sport!“ sudjelovalo preko 500 učenika s područja Osijeka i Belog Manastira, a povratne informacije sudionika su izvrsne. Sudionici su uz stručnog trenera odradili set vanjskih treninga, set unutarnjih treninga, vježbali su DNS tehnike disanja i relaksacije, dobili važne i kvalitetne nutritivne savjete od specijaliziranog nutricionista te važne i korisne psihološke savjete vezane za borbu protiv digitalne ovisnosti od strane stručnog psihologa te brojne druge aktivnosti.

Informacije i aktivnosti projekta moguće je pratiti na službenoj web stranici Gimnastičkog društva Osijek – Žito: https://www.gdosijek.hr/

***Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.


Izdvojeno

Reci što misliš!