Promo

„Klikni na sport!“

Aktivni srednjoškolci nagrađeni sportskim nagradama

Aktivni srednjoškolci nagrađeni sportskim nagradama
PROMO

U projekt su direktno uključeni učenici III. gimnazije u Osijeku te učenici Gimnazije Beli Manastira

Među brojnim aktivnosti projekta „Klikni na sport!“, bio je i izazov namijenjen srednjoškolcima III. gimnazije u Osijeku i Gimnazije Beli Manastir u kojemu su deset najboljih osvojili vrijedne nagrade!

Cilj projekta „Klikni na sport!“ je podizanje kvalitete života mladih kroz veću involviranost u sportske aktivnost, osvještavanje mladih o problematici digitalne ovisnosti te poticanje mladih na bavljenje sportskom rekreacijom. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek - Žito, a isti se financira sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Pozivu za prijavu projekata udruga usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U projekt su direktno uključeni učenici III. gimnazije u Osijeku te učenici Gimnazije Beli Manastira, a među brojnim aktivnostima, učenicima se najviše svidjela ona u kojoj su imali priliku osvojiti sportske rekvizite.

„Uvijek nam je drago poticati mlade na bavljenje sportom i zdrav način života, a posebice kada je u pitanju srednjoškolska dob obzirom da smo prilikom istraživanja za projekt pronašli poražavajuće podatke vezane uz tjelesnu aktivnost srednjoškolaca. Ono što nas je posebno veselilo na ovom projektu je dobrovoljna aktivnost izazova treninga, kroz koji smo motivirali učenike/ice da se u svoje slobodno vrijeme bave sportskim aktivnostima i rekreacijom, a onih deset koji su najbolje napravili treninge smo, u sklopu projekta, nagradili nagradama poput pametnih satova, vijača sa brojačem i bučicama kako bismo dodatno podržali njihov trud i angažman.“, izjavio je Andrej Barušić, voditelj projekata GD Osijek – Žita.

Informacije i aktivnosti projekta moguće je pratiti na službenoj web stranici Gimnastičkog društva Osijek – Žito: https://www.gdosijek.hr/

*** Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.


Izdvojeno

Reci što misliš!