Lifestyle / Ostalo

i dalje se traže sredstva

Završeno snimanje filma 260 dana, slijedi postprodukcija u Hollywoodu

Završeno snimanje filma 260 dana, slijedi postprodukcija u Hollywoodu

U filmu glume zapaženi glumci, a ključna za uspjeh filma bit će sama postprodukcija

U srijedu, 26. lipnja s početkom u 20.30 sati u predivnom ambijentu konferencijske dvorane Hotela Materra u Čepinu održana je konferencija za medije povodom završetka snimanja filma 260 DAYS.

Konferenciji su nazočili Will Godber – glavna uloga (mali Marijan); Tom Forbes – uloga Miloša; Ivana Skelin – u ulozi medicinske sestre, uz čelne ljude produkcijske tvrtke 260DAYS d.o.o. - Jakova Sedlara, redatelja filma; Marijana Gubine, autora autobiografskog romana i Dražena Majstrovića, direktora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Redatelj Jakov Sedlar pojasnio je da unatoč prethodno načelnom dogovoru da slavni Tim Roth, koji u filmu 260 DAYS utjelovljuje lik Marijana Gubine danas, bude aktivnim dionikomk konferencije, temeljem potpisanog ugovora, Tim Roth će biti na konferencijama za medije, ali tek nakon što film bude u cijelosti završen. Predstavnici produkcijske tvrtke 260DAYS d.o.o. još jednom su se ispričali nazočnima zbog nemogućnosti njegova sudjelovanja na samoj konferenciji. Međutim, uslijedili su komplimenti glumaca, kolega sa seta, posebice glede jednostavnosti, ali u prvom redu visoke profesionalnosti Tima Rotha.

Direktor Majstrović je izrazio zadovoljstvo što je prva faza privedena kraju prvenstveno zahvaljujući podršci  VROS Holdinga bez kojega bi bilo nemoguće osigurati dostatan budžet. Dražen Majstrović dodaje da se nastavlja prikupljanje budžeta, sada za postprodukciju filma, putem Crowdfunding kampanje i ostalih kanala, a sljedeći bi korak bio kako plasirati film u stotinjak zemalja svijeta. Duge stanke zapravo nema, a s postprodukcijom u Hollywoodu kreće se odmah. Film bi mogao biti gotov do kraja ove godine, a sama se premijera očekuje početkom 2025. godine, negdje u proljeće.

260 dana Veliki Armand Assante u Tvrđi maestralno odglumio JNA oficira

Autor autobiografskog romana, na osnovu kojeg i nastaje ovaj filmski klasik, Marijan Gubina dodaje da su sva njegova očekivanja ispunjena. Istinski se raduje završetku filma o Domovinskom ratu u hollywoodsko-hrvatskoj produkciji koji će nedvojbeno doprijeti do širokog spektra gledatelja.

"Ovim putem koristimo prigodu te se jednom zahvaljujemo odazivu predstavnika naših lokalnih medija svim dosadašnjim aktivnostima produkcijske tvrtke 260DAYS d.o.o., a s nestrpljenjem iščekujemo nastavak naše suradnje jer je u ovom slučaju riječ o najvećem hollywoodsko-hrvatskom projektu na temu Domovinskog rata na našem području", zaključio je mr. sc. Dražen Majstrović, direktor filma.


Izdvojeno

Reci što misliš!