Lifestyle / Ostalo

U travnju

PK Bolero osvojio zlato, srebro i broncu na Svjetskom kupu u karipskim plesovima

PK Bolero osvojio zlato, srebro i broncu na Svjetskom kupu u karipskim plesovima
PR

Kao jedan od manjih klubova na ovom svjetskom prvenstvu, PK Bolero nastupio je sa sedam plesača reprezentativaca iz Osijeka, Đakova i Vukovara

WADF (World Artistic Dance Federation) Svjetski kup u umjetničkim karipskim plesovima i Svjetsko prvenstvo u latino plesovima održalo se od 24. do 26. travnja u Varšavi, Poljska.

Više od 2000 najboljih umjetničkih plesača iz 30 zemalja, više od 6000 plesnih koreografija, tri dana punih plesa od ranih jutarnjih sati do kasnih noćnih sati obilježilo je ovo svjetsko prvenstvo u organizaciji trenutno najveće i najbrojnije svjetske umjetničke plesne organizacije WADF (World Artistic Dance Federation). Kao jedan od manjih klubova na ovom svjetskom prvenstvu, PK Bolero nastupio je sa sedam plesača reprezentativaca iz Osijeka, Đakova i Vukovara, s oko 20 koreografija i ostvarili vrijedan uspjeh osvojivši zlato, srebro i broncu uz još nekoliko finala i polufinala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahvaljuju Gradu Đakovo, Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji na podršci u tom kompleksnom i zahtjevnom projektu. Posebnu čast WADF (World Artistic Dance Federation) dodijelio je plesnom sucu iz Hrvatske Igoru Vajnbergeru (Osijek) koji je bio dio sudačkog panela. Osvojeni rezultati plod su iznadprosječnog zalaganja i truda njihovih reprezentativaca plesača, njihovih roditelja koji ih podržavaju i prate u njihovim nastojanjima i radu te stručnog tima Plesnog kluba "Bolero".

Hrvatsku su predstavljali i ostvarili izuzetne rezultate:
1. Anastasia Ičević
- 1. mjesto - solo Bachata odrasli
- 2. mjesto - solo Salsa odrasli
2. Gabriel Mihalik - Marko Džebić
- 7. mjesto - duo Salsa odrasli
- 5. mjesto - duo Merengue odrasli
3. Gabriel Mihalik
- 3. mjesto - solo Merengue mladež
- 6. mjesto - solo Salsa mladež
- 5. mjesto - solo Bachata mladež
4. Marko Džebić
- 20. mjesto - solo Salsa odrasli
5. Tonka Cerovečki-Marijić
- 7. mjesto - solo Salsa odrasli
- 7. mjesto - solo Bachata odrasli
6. Lana Grizelj
- 43. mjesto - solo Bachata juniori
- 30. mjesto - solo Merengue juniori
- 33. mjesto - solo Salsa juniori
7. Lana Topalović
- 35. mjesto - solo Bachata djeca
- 52. mjesto - solo Salsa djeca
- 52. mjesto - solo Merengue djeca

Upućujemo čestitke svima na sjajnim rezultatima i nadamo se uspješnom nastavku njihove plesne sezone 2024., pogotovo na IDO (International Dance Federation) Svjetskom prvenstvu u karipskim i latino plesovima u Skoplju, Sjeverna Makedonija krajem ove godine te na brojnim međunarodnim natjecanjima koja nam slijede do tada.


Izdvojeno

Reci što misliš!