sve super
Visoki 39 bodova za kuharicu Martinu, samo je Dubravka dala devet bodova
Marina iznenadila ekipu pa prešla u ovotjedno vodstvo! Dubravka ipak nije dala desetku: 'Nešto mi je nedostajalo u predjelu'
Kuharica Marina Parić ugostila je protukandidatkinje četvrtog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 39 bodova te je tako prešla u ovotjedno vodstvo. Sve dame su Marini dale desetke, jedino je Dubravka domaćici udijelila devet bodova. "Nešto mi je nedostajalo u predjelu, a desert je bio previše rijedak", zaključila je Dubravka.
Pripravu večere Marina je započela predjelom 'Šarenilo boja'. "Mislim da će tu biti više vrsta povrća izmiješanog pa će se dobiti šarenilo", otkrila je Dubravka. "Ljubičasti luk, ne znam što bi se s time moglo raditi", dodala je Katarina. Za predjelo je Marina odlučila spraviti salatu i domaći kruh iz starinske pećnice. Uslijedio je desert 'Crveno-bijeli svijet'. "To bi moglo biti nešto sa šumskim voćem, vjerojatno neki šlag, čim je bijelo", komentirala je Timoteja. "Uglavnom, šumsko voće volim, moglo bi biti fino", dodala je Maja. Uskoro je Marina otkrila da će napraviti panna cottu. Za kraj, Marina se okrenula glavno jelu - 'Žuto-smeđim smotancima'. "Piletina i riža", komentirala je Katarina. "Možda će i rižu u pileća prsa umotati", dodala je Maja. Pileća prsa je Marina punila te ispekla, a usto je spravila umak od gljiva te rižu za prilog.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Zekić će još vodit momčad u zadnjoj utakmici protiv Varaždina
-
-
Prvi put nakon nesreće progovara i sam Banožić koji u velikom ekskluzivnom intervjuu kolegi Jarku otkriva osjeća li se krivim, poznaje li poginulog Šarića i kako će se braniti
Kada je spravila jela, Marina se okrenula pripremi za dolazak gostiju. Ponudila im je zanimljiv izbor aperitiva - viljamovku, borovnicu, splitsku travaricu, domaći orahovac i rakiju te višnjevac. "Domaćica mi se čini da se nije puno umorila, vesela je bila. Naređivala je, kao prava domaćica", komentirala je Maja Marinu. "Bila je otvorenija, dosta je pričala. Orahovac je bio malo jači, ja volim kad je malo slađi", dodala je Dubravka.
'Šarenilo boja' stiglo je na stol nakon aperitiva. "Kruh mi izgleda primamljivo, jedva čekam probati", komentirala je Maja. "Izgled predjela je bio zanimljiv", dodala je Timoteja. "Kruh s maslinovom uljem je bio fantastičan", ocijenila je spremačica. "Kruh je bio finog okusa. U salati je falilo nešto, nije mi povrće samo odgovaralo", zaključila je Dubravka.
Stiglo je ubrzo i glavno jelo - rolana piletina i riža na maslacu uz umak od gljiva i salatu. "Baš je izgledalo restoranski, rižica, boje", pohvalila je izgled glavnog jela Katarina. "Smotuljci su bili fini, sočni, lijepo začinjeni", dodala je Dubravka. "Okus glavnog jela je odličan, možda je riža bila malo manje začinjena, ali to je stvar ukusa", zaključila je Maja.
Za kraj, stigao je 'Crveno-bijeli svijet'. "Pravi restoranski izgled, ono u čaši, fantazija", pohvalila je izgled deserta Maja. "Nije joj baš uspjelo", komentirala je, pak, Dubravka. Ipak, desert je dobro prošao, a za kraj je Marina ekipu iznenadila i kvizom. Nakon njega, ekipa je dobila i poklone. Uslijedio je potom i nastup KUD-a Lipa iz Nove Bukovice.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!
Izdvojeno
-
Često se kao razlog pohađanja instrukcija navodi nedovoljna kvaliteta nastave u javnim školama, što potvrđuje i povećan interes učenika za dodatne pripreme za državnu maturu u privatnim aranžmanima
-
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
Reci što misliš!