Lifestyle / Ostalo

Vinum Academicum

Studenti fakulteta u Slavoniji proizvode vrhunska vina, primili brojne nagrade po Europi

Studenti fakulteta u Slavoniji proizvode vrhunska vina, primili brojne nagrade po Europi
Agroklub

Vinogradarski studenti Fakulteta turizma i ruralnog razvoja uzgajaju 12 sorti vinove loze na osam hektara površine, uključujući graševinu, sauvignon blanc, pinot bijeli, pinot sivi, chardonnay, muškat žuti, merlot, pinot crni, zweigelt, cabernet sauvignon i syrah

Vina Zlatne doline, sada poznata pod brendom Vinum Academicum, nastaju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi te predstavljaju izvrsnu vrijednost za novac. Primarno namijenjena studentskom praktičnom radu u vinogradu i vinskom podrumu, ova vina otkrivaju vinske tajne kroz iskustvo, piše Agroklub.

Požeška Zlatna dolina ima bogatu povijest u vinogradarstvu koja seže unatrag do Rimljana, a koji su ju nazvali "zlatnom" zbog visoke kvalitete vina. Doc. dr.sc. Josip Mesić s Fakulteta istaknuo je tu povijest na predstavljanju novog brenda Vinum Academicum u zagrebačkom Diwine baru. Čak i nakon filoksera u 19. stoljeću, ovaj je kraj bio među prvima u Hrvatskoj u obnovi vinograda po preporukama stručnjaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vinogradarski studenti Fakulteta turizma i ruralnog razvoja uzgajaju 12 sorti vinove loze na osam hektara površine, uključujući graševinu, sauvignon blanc, pinot bijeli, pinot sivi, chardonnay, muškat žuti, merlot, pinot crni, zweigelt, cabernet sauvignon i syrah. S mentorstvom profesora, stvaraju vrhunska monosortna vina pod brendom Vinum Academicum.

vino vina
Sve popularnije piće Slavonija i Baranja kao središte vinske kulture u Hrvatskoj: ''Trenutno kod nas nema lošeg vina''

Doc. dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i poslovanje, naglasio je važnost brendiranja vina radi promocije uspjeha studenata. Dizajn etiketa potpisuje Vanja Cuculić, inspiriran čuvenim Rudinskim glavama iz srednjovjekovne Požege.

Na prezentaciji su predstavljene sedam etiketa vina koje su uparene s malim zalogajima. Sva grožđa uzgojena su na fakultetskim vinogradima i obrađena u fakultetskom podrumu i laboratoriju. Studij turizma i enogastronomije postaje sve popularniji, a studenti su osvojili nagrade na razini EU za sljubljivanje hrane i vina te sudjeluju u Erasmus programima.

Vina Vinum Academicum nude izvanrednu vrijednost za novac, s cijenama od pet do devet eura po butelji. Očekuje se svijetla budućnost za ovaj brend, kako u akademskom, tako i u enogastronomskom svijetu.


Izdvojeno

Reci što misliš!