Lifestyle / Ostalo

Do 29. veljače

Imate ideju za scenarij domaće TV serije? Prijavite se na RTL-ov natječaj

Imate ideju za scenarij domaće TV serije? Prijavite se na RTL-ov natječaj
Goran Stanzl/PIXSELL

Među prijavljenim radovima RTL će do 31. svibnja 2024. po svojoj diskreciji odabrati najbolje te autorima ponuditi mogućnost otkupa materijala/djela i daljnje suradnje koja će se regulirati ugovorom

RTL objavio je natječaj za prijavu scenarija igrane serije na hrvatskom jeziku za emitiranje na RTL kanalima i/ili platformama. Prijave se mogu slati u PDF/word formatu do 29. veljače 2024. godine na e-mail adresu [email protected], s naslovom NATJEČAJ ZA PRIJAVU SCENARIJA IGRANE TV SERIJE 2024.

Scenarije možete prijaviti u jednoj ili više sljedećih kategorija:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

1. Scenarij za seriju u trajanju 12 epizoda (s mogućnošću raspisivanja druge sezone), s trajanjem epizode 50-60 minuta

2. Scenarij za seriju u trajanju 50 epizoda, s trajanjem epizode 30-35 minuta

3. Scenarij za seriju u trajanju 80 epizoda (s mogućnošću raspisivanja druge sezone), s trajanjem epizode 45-50 minuta

Traže se televizijske serije suvremene tematike u jednom od sljedećih žanrova: drama, dramedy, romantična komedija, sitcom, krimi/triler i telenovela.

Prijave za scenarij moraju sadržavati:

  • kratku biografiju autora/autorskog tima i kontakt
  • koncept i karakterizaciju likova, glavne točke zapleta kroz sezonu, inspiraciju i/ili reference na sličnu seriju, adaptaciju književnog djela, ekranizaciju istinite priče i eventualno, ali ne nužno, prijedlog glumaca
  • scenarij prve epizode
  • sinopsis prvih pet epizoda

Na obradu osobnih podataka prikupljenih u ovom natječaju primjenjuje se Politika zaštite privatnosti dostupna na poveznici.

Među prijavljenim radovima RTL će do 31. svibnja 2024. po svojoj diskreciji odabrati najbolje te autorima ponuditi mogućnost otkupa materijala/djela i daljnje suradnje koja će se regulirati ugovorom.

RTL ima pravo izabrati više djela i ne izabrati ni jedno od ponuđenih djela te u bilo kojem trenutku opozvati ovaj natječaj. Ako dođe do toga, RTL će vratiti svu dokumentaciju ponuditeljima ili uništiti na odgovarajući način, po svom izboru.


Izdvojeno

Reci što misliš!