Lifestyle / Ostalo

Značajan dokument

Informiranje kao ključ boljeg života mladih: Pogledajte što su otkrila istraživanja u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

Informiranje kao ključ boljeg života mladih: Pogledajte što su otkrila istraživanja u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji
PR

Glavni je cilj projekta bio podići razinu kvalitete života mladih, s posebnim naglaskom na informiranje teško dostupnih skupina mladih, kroz definiranje modela informiranja mladih

PRONI Centar za socijalno podučavanje 2023. godine pokrenuo je projekt ''Informacija za sve'', financiran sredstvima EU kroz program Erasmus+.

Projekt je u završnoj fazi nakon brojnih provedenih aktivnosti u manjim ruralnim sredinama, kao i u Osijeku i Vukovaru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prisjetimo se kako je fokus projekta bio usmjeren na mlade s različitim potrebama, s naglaskom na mlade koji dolaze iz malih i ruralnih mjesta, kako bi se, prije svega, iz prve ruke mogle doznati njihove potrebe, u ovom slučaju čuti njihova razmišljanja o odgovarajućim metodama informiranja, a potom i odgovoriti na iste.

S druge strane, fokus projekta usmjeren je i ka uključivanju svih onih dionika koji rade s mladima i čije informacije trebaju doći do istih, budući da je to jedini način upoznavanja istih s trendovima koje mladi prate, posebice u području korištenja metoda i načina komunikacije i informiranja sukladno njihovim potrebama.

Glavni je cilj projekta bio podići razinu kvalitete života mladih, s posebnim naglaskom na informiranje teško dostupnih skupina mladih, kroz definiranje modela informiranja mladih.

Stoga je u tu svrhu provedeno istraživanje među mladima (339 mladih s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u dobi od 15 do 30 godina), te je analiza istoga poslužila kao temelj za strukturirani dijalog i razmjenu informacija između mladih i lokalnih dionika, što je, u konačnici, dovelo do ključnih Smjernica za unaprjeđenje informiranja mladih na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Dokument “Smjernice za unaprjeđenje informiranja mladih na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije” dostupan je na poveznici

To je zaista značajan dokument čije praćenje i korištenje u radu se očekuje od strane dionika iz javnog i civilnog sektora, ali i medija kao ključne karike u informiranju javnosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!