Lifestyle / Ostalo

Shine sjajan u Riminiju

Shine sjajan u Riminiju

Iako Plesni studio Shine niže same uspjehe na kojem god plesnom natjecanju da se pojavi, svaki put se vesele natjecanju kao da je prvo, bilo da je u Hrvatskoj ili izvan nje. Ovoga puta plesači plesnog studija Shine uputili su se u avanturu zvanu Rimini Dance Open 2018.



Na put su krenuli 16. svibnja ove godine i to prema gradu Riminiju u Italiji. Prvi dan boravka proveli su u razgledavanju i obilasku grada u kojem se itekako ima što vidjeti i uživati. Obišli su samo najvažnije znamenitosti kako bi sačuvali snagu i prikupili energiju za sutrašnje veliko natjecanje koje ih je čekalo.

Središnji događaj odnosno samo natjecanje Rimini Dance Opet održano je 18. svibnja, a plesni se studio Shine predstavio s čak 20 koreografija i 50 plesača! Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 7000 plesača iz 19 država. Zaista impresivna brojka koja govori o važnosti ovog plesnog događaja za sve koji sve bave ovom vrstom umjetnosti.

Natjecanja su trajala od jutra, počevši od najmađih skupina pa sve do podneva kad su nastupale dječje skupine. Starije skupine i odrasli predstavljali su se navečer. Na Rimini Open Dance zaista se moglo uživati u plesu svih dobnih skupina.

Plesači plesnog studija Shine natjecali su se sa sljedećim koreografijama i osvojili zavidna mjesta u konkurenciji:
Djeca – formacija
„Tko ste vi“ - 2.mjesto
„Dream“ - 2. mjesto

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Duo
Pia Petra i Ema „Music box“ - 1. mjesto
Karla i Ivona „Cvjetić“ - 3. mjesto

Juniori

„Stay Breaveheart“ - 1. mjesto
„River“ - 1. mjesto

Solo
Gita „Bubimir“ - 7. mjesto
Tena „Wild Girl“ - 5.mjesto
Lota „All That Jazz“ - 3. mjesto
Viktorija „Hatter from Neverland“ - 3.mjesto
Laura „Loca Vibes“ - 1. mjesto

Show latin
Dunja - 1.mjesto

Duo juniori
Irina i Ian „Avatar“ - 1. mjesto

Trio
Irina, Gita i Tena „All that Jazz“ - 1. mjesto

Mala grupa
„Car Wash“ - 1. mjesto

Jazz grupa
„Havana“ - 4. mjesto
„Super Girl“ - 6. mjesto

Solo seniori

Tena Ana „Shine Riddim“ - 1. mjesto
Suzana „Human“ - 2. mjesto.

Koreografije su osmislile Mira Sekereš, Suzana Žuljević, Sara Vargović, Aleksandra Bolmanović i Maja Petrović.

Osim što su stekli prekrasna iskustva i osvojili sjajna mjesta, s odličnim rezultatima kvalificirali su se i za Svjetsko europsko prvenstvo u Grčkoj 2019. godine na što zaista trebamo biti ponosni.

I dan nakon natjecanja, plesačima nije manjkalo energije te su posjetili plažu u Riminiju gdje su se zasluženo odmorili i zabavili, a obišli su i San Marino i Bolognu. Proslava se nastavila u klubu te večeri, a na povratku u Osijek posjetili su i Padovu.

Plesni studio Shine u Riminiju osvojio je 19 mjesta što je izniman uspjeh za ove mlade ljude, ali i za voditelje koreografe. Plesači su zaslužili proslavu i u Osijeku, kako i dolikuje ovakvom uspjehu. Ne sumnjamo da će isti, nadamo se i bolji uspjeh ostvariti u Grčkoj na Europskom prvenstvu, kao i na drugim natjecanjima koji im predstoje.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!