Kultura / Kazaliste

Uspješna sezona Dječjeg kazališta

Uspješna sezona Dječjeg kazališta

 Predstave u Kazalištu i na gostovanjima ukupno je pogledalo 72.300 gledatelja, izvijestila je danas priopćenjem ravnateljica Jasminka Mesarić.

Prema planu i programu izveli su četiri premijerna naslova: hit predstavu „Emil i detektivi“ koja je odigrana 69 puta, „Božićne kolačiće“ izveli su čak 66 puta i to samo u mjesec dana, naslov „Dobri doktor Jojboli“ igrali su 39 puta, a posljednju ovosezonsku premijeru „Pale sam na svijetu“ 29 puta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi premijerni naslovi svoj kazališni život nastavljaju i u sljedećoj kazališnoj sezoni kao dio repriznog repertoara. U repriznom programu igrali su 15 naslova iz prošlih sezona, a Baletni i Dramski studio ponovno je pobrao pohvale za svoje godišnje produkcije i nastupe na gostovanjima. Pozivi na mnoge festivale svjedoče o vrsnosti našeg ansambla i kvaliteti predstava.
4ecd5e7cd65c53939dcc65c31e52bcfd.jpg

Naše smo predstave na radost mališana igrali i u Belišću, Borovu, Vukovaru, Vinkovcima, Đakovu, Donjem Miholjcu, Karlovcu, Županji, Tukulji – Mađarska, Osatini, Bjelovaru, Zagrebu i Zadru. Ugostili smo brojne humanitarne projekte, eminentne umjetnike i kazališta, Udruge s područja Osijeka i čitave Hrvatske, brojne osnovne škole koje su odlučile svoje dane obilježiti upravo u našem Kazalištu, a u našim su prostorima održani i brojni stručni skupovi“, zaključila je Jasminka Mesarić.

TEKST: Radio Osijek

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!