Kultura / Kazaliste

Lions klub Mursa i Dječje kazalište obilježavaju Dječji tjedan

Lions klub Mursa i Dječje kazalište obilježavaju Dječji tjedan

Dječje kazalište i Lions klub Mursa poklanjaju djeci na Odjelu pedijatrije predstavu "Pale sam na svijetu"...

U povodu Dječjeg tjedna koji se kao i svake godine obilježava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana (1.-7. listopada) Lions klub Mursa Osijek u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića poklanjaju djeci na Odjelu pedijatrije KBC Osijek predstavu "Pale sam na svijetu" u srijedu 3. listopada.

4ecd5e7cd65c53939dcc65c31e52bcfd.jpg

Predstavu je režirao Ivan Kristijan Majić, a glume Areta Ćurković i Edi Ćelić. Podsjećamo, Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci, a njezini su ciljevi usmjeriti pozornost najšire javnosti na potrebu ostvarivanja prava djeteta i na potrebu provedbe odabranih aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe sa stvaralačkim aktivnostima djece i za djecu, pokrenuti u lokalnim zajednicama nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, te poticati volonterski, stručni i društveni rad odraslih s djecom, aktivnu participaciju djece u aktivnostima i životu lokalne zajednice te i u šire.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[blockquote]U povodu Dječjega tjedna pravobraniteljica Mila Jelvaić uputila je djeci nekoliko važnih poruka:

Nemojte šutjeti o svojim problemima! Obratite se za pomoć najbližim odraslima, jer imate pravo na zaštitu.

Tražite informacije! Djeca imaju pravo tražiti odgovore na pitanja koja su im važna, a odrasli su im dužni odgovoriti.

Naučite jasno iznijeti svoje mišljenje i zauzmite se za zaštitu svojih i tuđih prava![/blockquote]


Naše se Kazalište u suradnji s Lions klubom Mursa priključuje brojnim aktivnostima organiziranima u povodu obilježavanja Dječjeg tjedna u Osijeku te svojom predstavom želi razveseliti mališane u bolnici. Predstava je na rasporedu u srijedu 3. listopada u 12 sati i 30 minuta na Odjelu pedijatrije KBC Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!