Kultura / Kazaliste

Vesela Emilova družina gostuje u Varšavi

Vesela Emilova družina gostuje u Varšavi

Vesela družina iz predstave „Emil i detektivi" ponovno je na putu pozvani su, naime, na veliki međunarodni festival u Poljsku.

emilidetektivi495

KORCZAK Festival održava se u Varšavi kao revija i pregled različitosti kazališnih formi u kazalištu za djecu i mlade. Organizira se od 1994. u Varšavi i najveći je festival te vrste u Poljskoj. Pozivnog je karaktera, a sudjeluju brojna poljska profesionalna kazališta za djecu i mlade, te kazališta iz inozemstva, među kojima se, s ponosom ističemo našlo i Dječje kazalište Branka Mihaljevića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazališta iz Poljske i cijeloga svijeta predstavit će moderna rješenja i novosti u radu kazališta za djecu i mlade. Vrlo visoka umjetnička razina određena je i natjecateljskim karakterom festivala i to za poljska kazališta, dok su inozemna počasni gosti.

Organizator festivala je Poljski centar ASSITEJ, a umjetnički direktor Festivala Wojciech Faruga istaknuo je kako će ove godine osam počasnih gostiju iz inozemstva -Belgije, Italije, Kanade, Njemačke i Hrvatske izvesti svoje predstave uz 14 domaćih trupa. Radujemo se što će Hrvatsku i grad Osijek predstavljati upravo naše Kazalište s predstavom Nikole Zavišića "Emil i detektivi" koja je na brojnim gostovanjima pobrala sve simpatije publike.

Podsjećamo kako je upravo ova predstava gostovala i na Tajvanu gdje ju je pogledalo oko 17 000 gledatelja. Predstavu se izvodi dva puta u varšavskom „Lalka teatru", u ponedjeljak 8. listopada od 10 i od 12 sati. Svoje  iskustva i dojmove iz Poljske vesela Emilova družina podijelit će odmah po povratku!

FOTO: http://www.djecje-kazaliste.hr/

 


Izdvojeno

Reci što misliš!