Kultura / Kazaliste

Otvoreni 3. dani Austrijske kulture u Osijeku

Otvoreni 3. dani Austrijske kulture u Osijeku

Sinoćnjim svečanim koncertom Neue Wiener Concert Schrammeln u osječkom HNK oživio je duh staroga Beča čime su službeno otvoreni 3. dani austrijske kulture u Osijeku.

dani austrijske kult4952

Neposredno prije otvaranja ove svečanosti, u prostorijama Gradske uprave zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković zajedno sa zamjenikom župana Željkom Kraljičkom i predsjednikom Skupštine OBŽ dr. Zlatkom Maksimovićem primila je u nastupni posjet Nj. E. Andree Ikić-Bőhm, veleposlanicu Republike Austrije u RH i mag. Georga Christiana Lacka, direktora Austrijskog kulturnog foruma – Zagreb.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veleposlanica u Osijeku boravi prigodom 3. dana austrijske kulture (od 22.do 25. listopada) pa je ovo bila prigoda i za razgovor o kulturnim poveznicama dvaju naroda, kao i mnogobrojnim povijesnim vezama Austrije i Hrvatske, čiji su utjecaji i danas vidljivi na raznim područjima života grada Osijeka.

Razgovaralo se i o otvaranju novih mogućnosti i daljnjem razvijanju gospodarske suradnje, posebice o ulasku RH u Europsku uniju.

dani austrijske kult495

Video prilog:

 

[important title=3.DANI AUSTRIJSKE KULTURE] Održavaju se od 22.-25. listopada, a ponudit će atraktivne sadržaje poput putujuće izložbe Gustava Klimta prigodom 150. godišnjice njegova rođenja, koja će se od večeras moći pogledati u Muzeju Slavonije, do književnih susreta „Sjećanje i djetinjstvo", čitanja i "bečke kavane" za djecu i roditelje te izložbe "Intenzitet i redukcija – Umjetnost s druge strane umjetničkog.[/important]

Izvor: Osijek.hr
Video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!