Kultura / Kazaliste

U Osijeku održana Europska noć kazališta

U Osijeku održana Europska noć kazališta

Prošla noć bila je Europska noć kazališta, koja je obilježena u čak 31-om gradu širom Hrvatske, pa tako i u Osijeku!

Prošla noć bila je Europska noć kazališta, koja je obilježena u čak 31-om gradu širom Hrvatske, pa tako i u Osijeku! Dio svojega programa javnosti su poklonila dva su osječka kazališta – Hrvatsko narodno i Dječje Branka Mihaljevića - tako pokazujući svoje drugo lice!

noc kazalista495

Osječani su sinoć na održanoj Noći kazališta mogli pogledati dio predstave Nikola Šubić Zrinjski i to prije same premijerne izvedbe koja će održati 23.studenog. Osim Zrinjskog imali su priliku obići kazalište pod stručnim vodstvom, ali i uživati u brojnim poznatim arijama opernih solista osječkog teatra.

Ništa manje zanimiljivo nije bilo niti u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića gdje su organizatori priredili bogat kazališni program za najmlađe zaljubljenike u kazališnu umjetnost. Tako su ovdje mališani sami stvarali svoju predstavu, mogli su izrađivati i maske, a predstavile su se i posebne gošće članice vokalnog ansambla Brevis koje su prikupljale novac za svoj nastup u New Yorku, naravno nezaobilazno uz svoju vrhunsku pjevačku izvedbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Više pogledajte u video prilogu STV-a...

Tekst i video:


Izdvojeno

Reci što misliš!