Kultura / Kazaliste

'Pidžama za šestero' - blagdanski popust na ulaznice

'Pidžama za šestero' - blagdanski popust na ulaznice

U subotu, 15.12. u 19 sati na repertoaru HNK u Osijeku je komedija PIDŽAMA ZA ŠESTERO i ulaznice su po posebnom popustu.

U subotu, 15.12. u 19 sati na repertoaru HNK u Osijeku je komedija PIDŽAMA ZA ŠESTERO i ulaznice su po posebnom popustu. Naime, u ove dane darivanja i mi smo odlučili ovom predstavom - komedijom na kojoj su ulaznice po popularnim cijenama, uvesti građanstvo u blagdansko ozračje.

pidjama za sestero 645

MARC CAMOLETTI: PIDŽAMA ZA ŠESTERO, komedija

Redatelj: Robert Raponja
Preveo: Petar M. Mihočević
Scenograf: Rija Trdin
Kostimografkinja: Marinela Jeromela
Glazba po izboru: Robert Raponja
Scenski pokret: Vuk Ognjenović
Oblikovatelj svjetla: Josip Ružička

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[blockquote]Marc Camoletti rođen je1923. godine. Bavio se pisanjem kazališnih komada šezdesetih godina. Prvo djelo mu je SEMIRAMIS prikazano u Teatru Edvarda VII u Ženevi zatim DOBRA ANNA u Theatre des capucines zatim komedija BOING – BOING koja je igrana u mnogim zemljama. Marc Camoletti umro je 18. srpnja 2003. godine u Deauvilleu.

Djelo bi se moglo nazvati bulevarskom farsom – to je teatar čiste zabave, radnja i likovi napisani su bez takozvanih velikih umjetničkih pretenzija, ali to nadoknađuje vrhunskim komediografskim zapletima i sjajnim likovima. Bulevarska komedija dostigla je svoj vrhunac u peru Georgesa Feydoa čiji su komadi predstavljali briljantne uratke da su njegova djela postala žanrovski arhetipovi za sva vremena. Ovo djelo sadržava sve aspekte bulevarske komedije. Zabunu i prijevaru, radnju koja se vrti oko nedopuštenih seksualnih veza – nitko nije nevin, pa svačije nepopravljivo ponašanje postaje predmetom ove izvanredne komedije.[/blockquote]

Uloge:

Jacqueline Tatjana Bertok - Zupković
Bernard - Vladimir Tintor
Suzette - Sandra Lončarić Tankosić
Robert - Vjekoslav Janković
Suzanne - Ivana Gudelj
George - Duško Modrinić


Izdvojeno

Reci što misliš!