Događanja / Ostala

23. listopada

''Kad narastem velik, jak!'': Edukacija za odgojitelje i učitelje razredne nastave

''Kad narastem velik, jak!'': Edukacija za odgojitelje i učitelje razredne nastave
PR

U sklopu edukacije organiziraju i radionice namijenjene vrtićkim skupinama i prvom razredu osnove škole te predavanja namijenjena odgojiteljima i učiteljima razredne nastave

Prepoznavši senzomotorni razvoj djeteta kao temelj na kojemu ono gradi svoje razumijevanje svijeta i sebe, Sekcija za neuroznanost Osijek (SenzOs) organizira edukaciju za odgojitelje u vrtićima i učitelje razredne nastave o stvaranju okruženja za stimuliranje djetetovog razvoja pod nazivom "Kad narastem velik, jak!". 

Riječ je o sekciji u sklopu Hrvatskog društva za neuroznanost koja djeluje pri Katedri za medicinsku biologiju na Medicinskom fakultetu Osijek, a pod mentorstvom prof. dr. sc. Marije Heffer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poticanje senzornog istraživanja i pružanje prilika za razvoj motoričkih vještina ključno je za poticanje djetetova kognitivnog, fizičkog, emocionalnog i društvenog rasta. Roditelji, skrbnici i odgajatelji igraju ključnu ulogu u stvaranju okruženja koje podržava i njeguje ovaj kritični aspekt razvoja u djetinjstvu. 

U sklopu edukacije organiziraju i radionice namijenjene vrtićkim skupinama i prvom razredu osnove škole te predavanja namijenjena odgojiteljima i učiteljima razredne nastave. 

Radionice održat će se u ponedjeljak, 23. listopada s početkom u devet sati, u prostorijama Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Osijek. Predavanja počinju istoga dana u 15 sati i održat će se pak u prostorijama Filozofskog fakulteta Osijek.

''Ovakvim kombiniranim programom malim Osječanima pružamo priliku da kroz radionice razvijaju motoričke vještine i budu tjelesno aktivni, usavršavaju finu motoriku te razvijaju osjećaj odgovornosti i empatije, sudjelovanjem na radionici s četveronožnim prijateljima'', poručuju iz Sekcije.

Istovremeno, njihove odgojitelje i učitelje žele opremiti znanjima koja će im omogućiti usavršavanje svakodnevnog rada. Tako će u edukaciji sudjelovati i gostujući predavači iz Pečuha, Skloništa za životinje Udruge pobjede, a o roditeljskoj perspektivi čut ćemo tijekom predstavljanja knjige "Naše vrtićke zgode i nezgode", autorice Sanje Jakuš Đurić.

Zbog iznimno velikog interesa, za sudjelovanje na predavanjima bila je potrebna prijava, a organizatore veseli reći da su sva mjesta bila popunjena već drugog dana prijava. Ovo naglašava važnost teme senzomotornog razvoja i potrebu za što većim brojem sličnih edukacija.


Izdvojeno

Reci što misliš!