Događanja / Ostala

19. do 22. listopada

Europsko Dodgeball prvenstvo održat će se upravo u Osijeku

Europsko Dodgeball prvenstvo održat će se upravo u Osijeku
PR

Ove godine Hrvatska je prvi puta domaćin EURO 2023 koji će se održati u Osijeku od 19. do 22. listopada

Dodgeball je graničar s pet lopti, gdje dvije ekipe pokušavaju izbaciti protivnike prema istim pravilima kao u graničaru, odnosno pogoditi protivnika ili uhvatiti loptu. Dodgeball igra se između dva tima, svaki s po šest igrača sa svake strane. Timovi mogu biti muški, ženski ili mješoviti. Svaki tim može imati do šest zamjena. Kada govorimo o zanimljivim sportovima, dodgeball je tako svakako jedan od njih.

Važno je napomenuti kako je dodgeball međunarodni sport s preko 70 milijuna igrača diljem svijeta, a pravila igre razlikuju se ovisno o međunarodnim tijelima. Svjetska dodgeball federacija osnovana je 2012. godine i danas broji 80 članova saveza. Dodgeball u Hrvatsku stigao je 2018. godine i trenutno postoje četiri kluba, smještena u Osijeku, Petrinji i dva u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sport je toliko narastao da se održavaju svjetska i europska prvenstva. Ove godine Hrvatska je prvi puta domaćin EURO 2023 koji će se održati u Osijeku od 19. do 22. listopada. Natjecanje bit će podijeljeno u tri kategorije: muški, ženski i mješoviti timovi.

Možete pratiti događaj putem live streama, putem njihove Facebook stranice, putem YouTube kanala, putem web stranice, ili jednostavno doći osobno i podržati naše ekipe!

Ako ste zainteresirani za postati dio svijeta dodgeballa, možete se pridružiti nekom od njihovih timova ili čak osnovati svoj vlastiti tim u svom gradu. Zapratite ih ili im se javite ako želite biti volonteri na ovom europskom događaju.


Izdvojeno

Reci što misliš!