Događanja / Ostala

4. listopada

Osijek priča o AI: Meetup o umjetnoj inteligenciji

Osijek priča o AI: Meetup o umjetnoj inteligenciji

Meetup okupit će vodeće stručnjake, inovatore i predstavnike različitih područja kako bi razgovarali o dubokim utjecajima AI-a i istražili njegove implikacije

Uoči najveće tech konferencije u Slavoniji - The Geek Gathering konferencije - Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) organizira 4. listopada meetup i u Osijeku.

U svijetu u kojemu se tehnološki napredak događa brže nego ikada, umjetna inteligencija (AI) izranja kao središte inovacija i promjena. Kao što je internet prije 30 godina promijenio način komunikacije, rada i života, AI sada preoblikuje svaki aspekt našeg okruženja, otvarajući nevjerojatne mogućnosti za društveni, ekonomski i kulturni napredak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska već slovi kao plodno tlo za razvoj AI inovacija, s talentima, znanjem i strastvenim pojedincima potrebnim za vođenje promjena. Jedan od inkubatora takvih talenata svakako je i Osijek.

Početkom listopada, Osijek ponovno će postati središte tehnoloških inovacija, kreativnosti i entuzijazma jer se bliži povratak The Geek Gathering (TGG) konferencije. Uoči konferencije, Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET), organizira meetup u Osijeku. Meetup okupit će vodeće stručnjake, inovatore i predstavnike različitih područja kako bi razgovarali o dubokim utjecajima AI-a i istražili njegove implikacije.

Program meetupa uključivat će predstavljanje CARNET-ovog projekta "BrAIn" koji istražuje utjecaj digitalnih tehnologija na mentalno i tjelesno zdravlje, razvija kurikulum za novi izborni predmet usmjeren na razvoj informacijske pismenosti učenika i implementira sustav pametnih preporuka za nastavnike i učenike. Nakon toga, CroAI predstavit će svoj projekt usmjeren na poboljšanje obrazovnog sustava u suradnji s profesorima i mentorima iz industrije, a naposljetku slijedi panel rasprava o implikacijama AI-a.

''Kao i na svakom panelu dosad, cilj nam je okupiti raznovrsne sugovornike kako bi maksimalno doprinijeli pokretanju relevantne javne rasprave o AI-u i novim tehnologijama. Svaki od njih ima drugačije viđenje problematike i perspektive iz koje polazi. Stoga nam je uvijek drago ugostiti ne samo inženjere, već i pravnike, umjetnike, učitelje'', objasnila je Martina Silov, izvršna direktorica udruge CroAI.

Na panelu sudjelovat će Juraj Bilić, zamjenik ravnatelja CARNET-a, Ivan Rimac, suosnivač osječkog startupa Barrage i član nadzornog odbora CroAI-a i Ivan Durčević, Account Executive for Education Sector u Microsoftu i predstavnik javne gradske uprave iz Osijeka.

Meetup održat će se u srijedu, 4. listopada od 18 sati u Caffe baru Trica, Lučki prilaz 2. Svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto registracijom putem poveznice.


Izdvojeno

Reci što misliš!