Događanja / Istaknuta

9. srpnja

U Belišću će se održati premijera predstave ''Živa'' koja istražuje borbu za ženska prava

U Belišću će se održati premijera predstave ''Živa'' koja istražuje borbu za ženska prava
PR

Predstava je nastala zbog prepoznavanja zajedničkog problema na Balkanu, a to je problem partnerskog i obiteljskog zlostavljanja i femicida na koji se osvrćemo kroz tri paralelne priče

U utorak, 9. srpnja u 19,30 sati, u Centru za kulturu Sigmund Romberg, održat će se premijera predstave ''Živa''. Predstava prati tri generacije žena – baku, majku i kćer – čiji su životi oblikovani različitim vremenima i političkim režimima. Ovo djelo, koje istražuje društvena ograničenja i borbu za ženska prava, organizirano je uz podršku Studentskog centra u Osijeku i Udruge Nansen Dijalog Centar.

Predstava ''Živa'' nastala je po motivima romana ''Antabus'' spisateljice Seray Sahiner u kazališnoj koprodukciji Akademije za umjetnost i kulturu i udruge Malo Drama Malo Art kao diplomska predstava Laure Iličić iz scenografije i kostimografije. Predstava je internacionalnog karaktera te tim čine mladi ljudi iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Predstava je nastala zbog prepoznavanja zajedničkog problema na Balkanu, a to je problem partnerskog i obiteljskog zlostavljanja i femicida na koji se osvrćemo kroz tri paralelne priče.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'''Živa' je predstava koja istražuje položaj žene u društvu pre 100 godina na selu, i pre 50 godina u gradu, u odnosu na položaj žene u savremenom svetu. Kroz priče tri generacije žena, te izučavanjem okruženja u kojem te žene žive, i običaja pod čiji doticaj dolaze, postavlja se pitanje da li se pozicija žene u društvu promenila do današnjeg dana i da li neki načini ophođenja prema ženi ostaju duboko ukorenjen'', rekla je redateljica.


Izdvojeno

Reci što misliš!